Woonhuis M6 Geleen (2015-2017) door Gaby Paulissen Architect | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Gaby Paulissen Architect
Gaby Paulissen Architect
Gaby Paulissen Architect
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonhuis M6 Geleen (2015-2017)

Geen tuin, enkel een smal terras zonder zon, bereikbaar via de gang, geen directe verbinding tussen woonkamer en keuken en uitzicht op de hoge muur van de nieuwe aanbouw van de buren; dat waren de problemen van deze woning. Door de garage en de bijkeuken achter de woning af te breken en de nieuwe achtergevel geheel in te vullen met glas, ontstaat er lichte keuken met uitzicht op de tuin. Een relatief kleine ingreep, zijgevels en dak kunnen blijven staan, met een groot effect. Tussen de woonkamer en de keuken wordt een verbinding gemaakt, waardoor er vanuit de woonkamer een fantastisch zicht ontstaat door de keuken naar de tuin. De nieuwe routing naar de keuken maakt de toegang via de gang overbodig, waardoor daar de mogelijkheid ontstaat het toilet te verplaatsen en vergroten en de lange gang in te korten.

Het terras was een donkere en smalle ruimte, ingeklemd tussen de hoofdbouw, de laagbouw van de keuken en de hoge, nieuwe aanbouw van de buren; vochtig en zonder zon. Geen prettige plek om te zitten. De nieuwe tuin, een kleine stadstuin, achter de woning is opener, zonniger en ruimer. Om een relatie tussen alle volumes en materialen in de tuin te creëren, worden houten latjes bevestigd tegen de keukenmuur, die via een pergola naar de overkant, de aanbouw van de buren, lopen. Deze latjes kunnen ook ter plaatse van de erfscheiding een schutting vormen (pergola niet uitgevoerd).

Uitgevoerd in eigen beheer (2017).

  • woonkamer van Gaby Paulissen Architect

    woonkamer

    Vanuit de woonkamer is de keuken nu direct bereikbaar, in plaats van via de hal. Ideaal als de kinderen in de woonkamer aan het spelen zijn en je ze zo dus niet uit het oog hoeft te verliezen. En aangezien de gangdeur niet steeds open hoeft gaat de warmte van de woonkamer niet verloren. In de foto is ook goed te zien dat er veel meer licht de woonkamer binnenkomt via de grote, glazen pui in de keuken.

  • gevels aanbouw van Gaby Paulissen Architect

    gevels aanbouw

    Het samenspel van de verschillende materialen in de gevels geeft een warme uitstraling aan de kleine stadstuin.

  • zijgevel keuken van Gaby Paulissen Architect

    zijgevel keuken

  • Impressie binnen en buiten van Gaby Paulissen Architect

    Impressie binnen en buiten

  • Plattegrond voor en na van Gaby Paulissen Architect

    Plattegrond voor en na

  • aansluiting erfafscheiding op achtergevel van Gaby Paulissen Architect

    aansluiting erfafscheiding op achtergevel

  • Nieuwe achterpui is net geplaatst van Gaby Paulissen Architect

    Nieuwe achterpui is net geplaatst

  • De oude gevel wordt bekleed van Gaby Paulissen Architect

    De oude gevel wordt bekleed

  • kozijndetail van Gaby Paulissen Architect

    kozijndetail

Admin-Area