Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht door VASD interieur & architectuur | homify
VASD interieur & architectuur

VASD interieur & architectuur

VASD interieur & architectuur
VASD interieur & architectuur
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht

Een huis als thuis

In de Utrechtse wijk Veemarkt is in de zomer van 2016 de nieuwste locatie van AxionContinu geopend: Voorveldse Hof. Hier wonen 56 mensen met vergevorderde dementie in zeven groepswoningen onder één dak. Het huis is vormgegeven met een interdisciplinair team waarin zorgprofessionals, architect, tuinarchitect en interieurarchitecten nauw samenwerkten. VASD tekende voor het interieur van het hele gebouw, inclusief het lichtplan: van de individuele kamers tot de groepskeukens en het grand café. Het uitgangspunt was het creëren van een ‘huis als thuis’. Met subtiele ingrepen is een geborgen, herkenbare, prettige plek gemaakt waar zowel de bewoners als hun familie en verzorgers zich thuis voelen. Dit is een emotionele omgeving, waar mensen worstelen met de beperkingen van dementie. Uitdaging voor het interieurontwerp was om met veilige, duidelijke, maar ook goed schoon te maken vormen, materialen, meubels en verlichting te werken zonder dat het kinderlijk of klinisch wordt. Binnen de specifieke eisen van de zorginstelling is steeds gezocht naar een zo natuurlijk mogelijke uitstraling.

Locatie
Utrecht
  • Woonzorgcentrum Voorveldse Hof,  Utrecht:  Gezondheidscentra door VASD interieur & architectuur

    Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht

  • Woonzorgcentrum Voorveldse Hof,  Utrecht:  Gezondheidscentra door VASD interieur & architectuur

    Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht

  • Woonzorgcentrum Voorveldse Hof,  Utrecht:  Gezondheidscentra door VASD interieur & architectuur

    Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht

  • Woonzorgcentrum Voorveldse Hof,  Utrecht:  Gezondheidscentra door VASD interieur & architectuur

    Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht

    Het interieur geeft de kwetsbare doelgroep letterlijk en figuurlijk houvast. Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is de speciaal voor dit project gemaakte kleurkaart. De kleuren maken het gebouw niet alleen warm en huiselijk maar wijzen bewoners en bezoekers ook de weg. Zo heeft iedere woongroep zijn eigen kleur. Dat begint al in de gang, waar een bijzondere bank de kleur bepaalt en tevens een plek creëert om even te gaan zitten en naar buiten te kijken.

  • Woonzorgcentrum Voorveldse Hof,  Utrecht:  Gezondheidscentra door VASD interieur & architectuur

    Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht

  • Woonzorgcentrum Voorveldse Hof,  Utrecht:  Gezondheidscentra door VASD interieur & architectuur

    Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 3
    ["FR"] [Published] 12 conseils pour un déménagement moins stressant
    ["NL"] [Published] Maak je verhuizing wat minder stressvol met deze 12 tips
    ["RU"] [Published] 12 практичных советов для тех, кто переезжает

    Achter de voordeuren, in dezelfde herkenbare kleur, vind je een slim ‘entreemeubel’. Aan de gangzijde doet dit meubel dienst als garderobe met zitje. Het ronde raam in de achterwand biedt meteen een kijkje in de woonkeuken die erachter ligt; een contactmoment bij het binnenkomen. Aan de keukenkant wordt hetzelfde meubel gebruikt als keukenkast. In deze groepsruimte wordt iedere dag samen gekookt, koffie gedronken, de krant gelezen of een spelletje gedaan.

  • Woonzorgcentrum Voorveldse Hof,  Utrecht:  Gezondheidscentra door VASD interieur & architectuur

    Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht

    Elegante oplossingen houden de inrichting huiselijk: het tapijt ziet eruit als textiel, maar is in feite van kunststof, zodat je het gewoon kunt dweilen. Het is bovendien strak in een uitsparing in de vloer verwerkt zodat niemand erover kan struikelen. Waar het kan, is wel met textiel gewerkt. Verticale vlakken van vilt, wol en katoen in wanden en meubels dragen bij aan een warme uitstraling en doen meteen veel goed voor de akoestiek. In de individuele kamers geven textielbehang en dubbele gordijnen met vitrage een gevoel van persoonlijke luxe.

  • Woonzorgcentrum Voorveldse Hof,  Utrecht:  Gezondheidscentra door VASD interieur & architectuur

    Woonzorgcentrum Voorveldse Hof, Utrecht

Admin-Area