Renovatie Woonhuis M door WillemsenU | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
WillemsenU
WillemsenU

WillemsenU

WillemsenU
WillemsenU
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Renovatie Woonhuis M

VERRASSENDE TRANSFORMATIE OPENT WOONHUIS NAAR BESCHERMD LANDSCHAP

Een traditioneel woonhuis heeft een drastische gedaantewisseling ondergaan: alle overbodige toevoegingen van de oude woning zijn verwijderd en het geheel is bekleed met een nieuwe geïsoleerde gevel zodat een heldere, herkenbare vorm overblijft.

VERANDERENDE WENSEN

Het oude woonhuis uit de jaren ‘60, gelegen aan de rand van een dorp in Brabant, sloot ruimtelijk niet meer aan bij de veranderde leefstijl van het gezin. De opdrachtgevers wilden meer ruimte voor hun twee opgroeiende kinderen en voor werken aan huis. Daarnaast misten ze de verbinding met het achterliggende landschap. Door het woonhuis aan één zijde te vergroten, ontstaat op de begane grond extra leefruimte die plek biedt aan een thuiskantoor voor het eigen bedrijf, een garage en een carport. Op de bovenverdieping zijn door deze ingreep grotere slaapkamers voor de kinderen ontstaan.

HELDERE INDELING

De bestaande, enigszins hokkerige indeling van het woonhuis is getransformeerd tot een logische, ruimtelijke plattegrond. De woonkamer is van de voorzijde naar de achterzijde van de woning verhuist, waar grote raamopeningen aan twee zijden van de open leefruimte zicht bieden op de natuur. Door het vergroten van de bestaande woning en het omkeren van de ruimtelijke organisatie richting het landschap, biedt de woning privacy aan de straatzijde en opent zij zich aan de achterzijde.

LANDSCHAP IN HET INTERIEUR

Alle leefruimtes richten zich op de tuin en het prachtige landschap. De open plattegrond wordt verdeeld in verschillende sferen door de speciaal ontworpen elementen zoals de open haard en het grote keukenblok dat overloopt in een eettafel. Deze sferen worden versterkt doordat elke ruimte een ander uitzicht biedt op de omringende natuur.

EÉN GEBOUW DOOR EEN INTEGRAAL ONTWERP

Een nieuwe schil brengt de ruimtes van de uitbreiding en de bestaande, traditionele woning – wit stucwerk, dakpannen, donkergroene houten kozijnen, ramen met ruitjes – samen. Door de karakteristieke kenmerken, zoals de dakkapellen en het zijbalkon, van de bestaande woning te abstraheren en het geheel te bekleden met een donkergrijze afwerking van verduurzaamd hout ontstaat één gebouw met een eigentijds, strak uiterlijk. De gevel is afgestemd op de karakteristieken van de ruimtes daarachter: aan de straatzijde en de entreezijde liggen intern gerichte kamers achter een overheersend gesloten schil, terwijl aan de privé zijde de woonruimtes in vol contact zijn met de omgeving door de open gevel.Het interieur, de woning en de omgeving vormen één ontwerp. Alle onderdelen worden bijeen gebracht om een geheel nieuwe, gemoderniseerde en duurzame woning tot stand te brengen met een andere oriëntatie, extra ruimte en een nieuwe, geïsoleerde gevel.

Architect: WillemsenU Architecten

Aannemer: Janssen Aannemers BV

Opdrachtgever: Particulier

Adviseurs: Vander Weide Van Bragt BV / Culimaat BV / Intera Interieurbouw BV

Locatie: Noord-Brabant, Nederland

Fotografie: Hugo de Heij en Culimaat

Admin-Area