Boshuis door WillemsenU | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
WillemsenU
WillemsenU

WillemsenU

WillemsenU
WillemsenU
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Boshuis

HET PURE, SOBERE KARAKTER VAN HET BOSHUIS VOEGT ZICH IN HET BIJZONDERE BOS- EN WATERRIJKE NATUURGEBIED EN WORDT ÉÉN MET HET OMLIGGENDE LANDSCHAP.

De bewoners zijn echte buitenmensen; ze willen niet alleen de natuur zien, maar deze ook ruiken en voelen. Ze kochten een oud huis op een bosperceel met een prachtig, natuurlijk ven. Het was de perfecte locatie, maar in het bestaande huis was het gewenste intensieve contact met de omgeving niet mogelijk.

EEN LANGGEREKT HUIS

Om optimaal te kunnen genieten van het zicht op het ven liggen alle leefruimtes in het nieuwe huis in één rij naast elkaar, allen gericht op het ven. Hierdoor ontstaat een langgerekt volume, met aan één zijde een volledig open, glazen gevel met grote schuifpuien. Alle ruimtes zijn verbonden door een lange gang aan de achterzijde van de woning. In contrast met de open gevel aan het ven, grenst aan deze gang juist een gesloten gevel. De gevel is opgebouwd uit lange, zwarte bakstenen, die het lineaire karakter van de woning versterken. De harde, gesloten muur sluit deze zijde van het huis af van het naastliggende hotel. Contact is enkel mogelijk door een aantal kleine langgerekte speelse ramen.Tijdens de bouw woonden de opdrachtgevers van het Boshuis in een bunker uit de jaren ‘60 die zij ontdekten op hun terrein. De bunker, die tijdens de koude oorlog door de vorige bewoner was gebouwd als schuilplaats, was aan één zijde opengemaakt om ook hier te kunnen genieten van daglicht en het uitzicht op het ven en dient nu als ondergronds gastenverblijf.

ENERGIE UIT DE NATUUR

Het uiterlijk van het nieuwe gastenverblijf doet denken aan een earthship, een extreem duurzaam aardehuis. Het Boshuis heeft kenmerken van deze gebouwen: het heeft een dichte, goed geïsoleerde muur aan de noordzijde van de woning en een open, glazen gevel die de warmte binnenhaalt in de winterdagen. Het Boshuis geeft echter een alternatieve invulling aan hoe het energie vanuit de natuur aanwendt: een warmtepomp gebruikt aardwarmte als deel van het geïntegreerde duurzame klimaatsysteem en voorbereidingen zijn getroffen om de zonne-energie te benutten via een PV-systeem op het dak. Samen met de beleving van de natuur maakt de woning op deze wijze op allerlei manieren gebruik van wat de natuur demens kan bieden.

WONING LEGT ZIJN HART BLOOT

Midden in de woning, tussen de keuken en de private slaapkamers, ligt de overdekte veranda, het hart van de lange woning. De bewoners kunnen hierdoor nog meer tijd spenderen in de buitenlucht, blootgesteld aan de natuur en omringd door natuurlijke materialen. De robuuste, natuurlijk materialen in de buitenruimte – de houten vloer, de ruwe stenen muur en de zichtbare constructie van eikenhouten spanten – sluiten hierop aan. Die sfeer zet zich binnen in de woning door, waar de mee-ontworpen meubels en interieur – de Spaanse hardstenen vloer, de ingetogen donkergrijze keuken, de grootte, robuuste houten eettafel en de cortenstaal openhaard – deel uit maken van het totaalconcept. Aan de buitenzijde van de woning dragen natuurlijke, deels onbehandelde materialen – donkere stenen gevel, de onbehandelde Iroko kozijnen en het zinken dak – bij aan de integratie van het huis in het landschap; zij zijn kenmerkend voor het pure, sobere karakter van het Boshuis.

Architect: WillemsenU Architecten

Aannemer: Janssen Aannemers BV

Opdrachtgever: Particulier

Adviseurs: Adviesbureau Kerkers; De Bakker Duurzaam Advies; Mayke Brouwers – interieur en vormgeving

Locatie: Noord-Brabant, Nederland

Fotografie: Hugo de Heij

  • Boshuis:  Huizen door WillemsenU

    Boshuis

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Bijzonder wonen in het bos
  • Boshuis:  Keuken door WillemsenU

    Boshuis

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Bijzonder wonen in het bos
  • Boshuis:  Terras door WillemsenU

    Boshuis

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Bijzonder wonen in het bos
  • Boshuis:  Badkamer door WillemsenU

    Boshuis

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Bijzonder wonen in het bos
  • Boshuis:  Huizen door WillemsenU

    Boshuis

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Bijzonder wonen in het bos
  • Boshuis:  Huizen door WillemsenU

    Boshuis

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Bijzonder wonen in het bos

Admin-Area