De poortwoning door Architectenbureau Jules Zwijsen | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Architectenbureau Jules Zwijsen
Architectenbureau Jules Zwijsen

Architectenbureau Jules Zwi…

Architectenbureau Jules Zwijsen
Architectenbureau Jules Zwi...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

De poortwoning

Deze woning is de poortwoning-special in het plan Cronenburgh. De poort is vertaald in een transparante entreehal die doorzicht geeft naar de achterliggende tuin. Door de verbinding van de entreegevel met die van de bovenliggende woonkamer/keuken wordt de ‘poort’ een beeldbepalend en structurerend element in de woning. Ook in het interieur van de woning is de poort herkenbaar en bepalend; in een open trappenhuis is de volledige hoogte van de woning te ervaren en ontstaan meerdere ruimtelijke relaties tussen de verschillende verdiepingen.
De wens van de opdrachtgever om op de verdieping te wonen heeft geresulteerd in een woonkamer en keuken die via een aantal in hoogte verlopende terrassen verbonden is met het zonterras op de achterzijde van de kavel. De vormgeving van de tuin is een onlosmakelijk geheel geworden met de vormgeving van de woning. Door uitsnedes uit het woningvolume wordt de plasticiteit van de poortwoning benadrukt en ontstaat er tevens een op de ochtendzon gelegen terras grenzend aan de keuken/eetkamer.

Admin-Area