Knikwoning door Architectenbureau Jules Zwijsen | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Architectenbureau Jules Zwijsen
Architectenbureau Jules Zwijsen

Architectenbureau Jules Zwi…

Architectenbureau Jules Zwijsen
Architectenbureau Jules Zwi...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Knikwoning

De woning is gepositioneerd op de plek waar de Lutgerslaan overgaat in het Cronenburgherplein en accentueert de verdaaiing van richtingen. Het knikpunt van de woning is verplaatst om de hierarchie van de openbare ruimte te benadrukken; het grootste gedeelte van de gevel richt zich op het Cronenburgherplein. De nok van de woning volgt echter niet de rooilijn van de kavel waardoor de goothoogte verloopt en op deze manier de verdraaiing van de straat nogmaals benadrukt wordt.
Het interieur van de woning wordt bepaald door 2 insnedes. De eerste vormt het verlengde van de Zegelaarweg en benadrukt in de woning deze lange zichtlijn. De tweede komt voort uit de positie van de entree en de ontsluiting van de woning. Door de trappen strategisch te plaatsen wordt de zichtlijn door de diepe tuin achter de woning benadrukt. De twee insnedes tonen zich aan de buitenzijde door een afwijkende materialisering en detaillering van de gevel en vormen een geheel met de uitbouw van de begane grond. De garage achter in de tuin refereert door vorm en materialisatie naar de oude schuren die in de omgeving vaak voorkomen. De gevel is bekleed met zwart geteerde gepotdekselde houten delen op een stramien van houten spanten.

Admin-Area