Verbouw en aanbouw jaren dertig woning Bilthoven door Architectenbureau Jules Zwijsen | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Architectenbureau Jules Zwijsen
Architectenbureau Jules Zwijsen

Architectenbureau Jules Zwi…

Architectenbureau Jules Zwijsen
Architectenbureau Jules Zwi...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Verbouw en aanbouw jaren dertig woning Bilthoven

De eigen woning verbouwen wordt op het moment steeds aantrekkelijker. De verkoop van een woning is over het algemeen niet eenvoudig en door het lage BTW tarief op arbeid is het interessanter om te bekijken of de eigen woning niet aangepast kan worden aan veranderde leefomstandigheden. Daarbij helpt dan ook nog eens het feit dat het, door de nieuwe regelgeving omtrent vergunningsvrij bouwen, nu makkelijker is om zonder invloed van gemeente of bestemmingsplan de woning uit te breiden. Zo ook bij de jaren 30 woning in Bilthoven; eigenlijk te klein om in te blijven wonen maar toch mooi genoeg om te zoeken naar oplossingen. Het gemaakte voorstel maakt handig gebruik van de mogelijkheden van vergunningsvrij bouwen aangezien het bestemmingsplan op deze plek weinig ruimte geeft.
Door niet alleen de achterzijde te bebouwen maar ook het ‘verloren’ gedeelte naast de woning ontstaat er een prachtige ruimte binnen. Met name de lange gang bij de entree is versterkt door het verlengen hiervan en toevoegen van strategische daklichten. Door een aantal schuifdeuren is het mogelijk de woning op diverse manieren in te delen waardoor er een gewenste schakering kan ontstaan in privacy, openheid, ruimte, licht en zichtlijnen. Opdrachtgever en bewoner John is beroepsmatig met fijn timmerwerk bezig, dus de uitvoering ervan is in eigen beheer gedaan. Oog voor detail en combinaties van kleuren en materialen hebben geresulteerd in een rustig en modern vormgegeven geheel.

Admin-Area