​Moderne biobased villa te Driemond door NarrativA architecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
NarrativA architecten
NarrativA architecten
NarrativA architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

​Moderne biobased villa te Driemond

Samen met de opdrachtgevers zochten wij naar een verhaal waarin plastische vervorming het gezamenlijke uitgangspunt was voor de vorm. Het narratief begint met een hoofdvorm die eenvoudig is als een kindertekening, waar een 'speciaal element' doorheen steekt. Het verhaal gaat verder over een zacht warm binnenhuis met een beschermende buitenlaag. Een duidelijke rol is weggelegd voor de oriëntatie van de woning. De uitvoering in natuurlijke producten en met oog voor details leidt uiteindelijk tot een bijzonder eindproduct. De beschermende buitenlaag is als het ware om het zachte binnenhuis heen gevouwen, vanaf de noordgevel, door het dak, tot aan de zuidgevel. De noordgevel, waar de ondersteunende functies in zijn aangelegd, is redelijk gesloten. Bij de zuidgevel stopt de beschermende laag ongeveer 3 meter boven het maaiveld met een duidelijke lijn en veel transparantie eronder. De keuze voor verschillende materialen en afwerking aan de oosten westgevel (stucwerk) benadrukken het concept van de zachte binnenkant met de beschermende laag er omheen.

Afmetingen
13 × 8 × 8 m / 195 m² (Lengte, Hoogte, Breedte / Oppervlakte)
Locatie
Driemond

Admin-Area