Verbouw begane grond door De E-novatiewinkel | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
De E-novatiewinkel
De E-novatiewinkel

De E-novatiewinkel

De E-novatiewinkel
De E-novatiewinkel
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Verbouw begane grond

Met zeer weinig middelen heeft de gehele benedenverdieping van deze woning een totale transformatie ondergaan. De oude situatie bestond uit een traditionele plattegrond van een woonkamer met keuken en bijkeuken. Na de verbouwing is een lintvormige leefruimte ontstaan die spiraalsgewijs draait om een centraal meubel. In deze ruimte bevinden zich achtereenvolgens een werkruimte, de keuken, eetkamer en zithoek. Door de draaiing rond het centrale meubel staan deze ruimtes op een prettige wijze met elkaar in verbinding. Om de kunstcollectie van de bewoners op mooie wijze te kunnen tonen is gezorgd voor zoveel mogelijk vlakke gestucte wanddelen en is in het centrale meubel een vitrine gebouwd. Daar waar voorheen de prachtige tuin amper waarneembaar was, is de woonruimte nu over de volledige breedte verbonden met de tuin. De tuin is in zijn geheel onderdeel van de relatief kleine woonruimte geworden waardoor deze ruimte wel als ruim wordt ervaren. Om dit alles te bereiken behoefde maar 12m2 nieuw bijgebouwd te worden en voor ongeveer dezelfde oppervlakte is de bijkeuken en een deel van de garage verbouwd. Door binnen de gegeven kaders te blijven kon dus slim gebruik gemaakt worden van bestaande constructies en hoefde bovendien geen omgevingsvergunning aangevraagd te worden. Door het geheel wel van een nieuw (zwaar geïsoleerd) jasje te voorzien uit onderhoudsvrij Red Cedar en zink is er een mooi nieuw geheel ontstaan dat prima aansluit bij het hoofd gebouw. Het ontstane hoogteverschil tussen de daken van de nieuwe woonruimte en de oorspronkelijke garage is aangewend om een aluminium lichtstraatje te maken als ‘eindeloze’ beëindiging van de lintvormige ruimte.

Afmetingen
65 m² (Oppervlakte)
Locatie
Doorweth
  • Lichtstraatje:  Huizen door De E-novatiewinkel

    Lichtstraatje

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] De verbouwing van een gezinswoning
  • woonkamer met houtkachel:  Woonkamer door De E-novatiewinkel

    woonkamer met houtkachel

  • open keuken:  Keuken door De E-novatiewinkel

    open keuken

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] De verbouwing van een gezinswoning
  • Vitrine:  Muren door De E-novatiewinkel

    Vitrine

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] De verbouwing van een gezinswoning
  • Keuken/eetkamer/tuin:  Keuken door De E-novatiewinkel

    Keuken/eetkamer/tuin

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] De verbouwing van een gezinswoning
  • Zicht op werkkamer:  Studeerkamer/kantoor door De E-novatiewinkel

    Zicht op werkkamer

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] De verbouwing van een gezinswoning
  • Eethoek/tuin:  Tuin door De E-novatiewinkel

    Eethoek/tuin

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] De verbouwing van een gezinswoning
  • Buitengevel:  Huizen door De E-novatiewinkel

    Buitengevel

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] De verbouwing van een gezinswoning

Admin-Area