Zorgvilla De Meerlhorst in Heemstede door OX architecten | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
OX architecten
OX architecten

OX architecten

OX architecten
OX architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Zorgvilla De Meerlhorst in Heemstede

In het centrum van Heemstede, pal naast het gemeentehuis, is op de plek van de eerste villa die aan de Van Merlenlaan verrees, een nieuwe zorgvilla gebouwd. Om het statige karakter van de laan en de voormalige villa 'De Meerlhorst' te behouden is in de hoofdvorm een heldere geleding aangebracht en zijn de gevels rijk gedetailleerd. Er is een centraal, symmetrisch middendeel, met aan de zijkanten asymmetrische toevoegingen.

In de villa zijn 17 appartementen met elk een eigen badkamer. In de serre en de ruimte daar direct achter bevindt zich de gezamenlijke woonkamer. De zorgvilla is niet alleen een particulier verpleeghuis, het is geheel verzorgd en verpleegd wonen in een thuissituatie. In de veilige leefomgeving van de zorgvilla draait alles om het welzijn van de bewoner waarin de factor 'zorg' zich zoveel mogelijk op de achtergrond bevindt.

Locatie
Heemstede
  • De voorgevel:  Gezondheidscentra door OX architecten

    De voorgevel

    De opbouw van het pand is klassiek, met een symmetrisch middendeel en lagere uitbouwen aan de zijkanten die niet symmetrisch ten opzichte van het midden staan. Links is een serre-achtige ruimte waarin zich de gezamenlijke woonkamer bevindt.

    De gevels zijn zo ontworpen dat als je dichterbij komt, je steeds nieuwe details kunt zien. Het gaat van grof naar fijn.

  • De entree:  Gezondheidscentra door OX architecten

    De entree

    De entree bestaat uit klassieke houten, getoogde deuren met daarboven een luifel die ook dienst doet als balkon voor de ruimtes boven de entree.

  • Een doorgaande lichtschacht:  Gezondheidscentra door OX architecten

    Een doorgaande lichtschacht

    Vanaf het dak tot aan de begane grond is zorgt een lichtschacht voor daglicht op alle verdiepingen. Deze lichtschacht verbindt ook visueel alle verdiepingen met elkaar.

  • Daglicht en kunstlicht:  Gezondheidscentra door OX architecten

    Daglicht en kunstlicht

    In de lichtschacht zorgt een op maat gemaakt verlichtingsarmatuur op elke verdieping voor kunstlicht. Naarmate je lager staat zie je minder draden.

  • Gezamenlijke woonkamer:  Gezondheidscentra door OX architecten

    Gezamenlijke woonkamer

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Borax gebruiken? De 9 allerbeste schoonmaaktips!

    In de serre bevindt zich de gezamenlijke woonkamer. In deze ruimte komen de bewoners samen voor de sociale contacten en om, als ze dat willen, de maaltijden te gebruiken.

Admin-Area