Uitbreiding personeelsruimte middelbare school door OX architecten | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
OX architecten
OX architecten

OX architecten

OX architecten
OX architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Uitbreiding personeelsruimte middelbare school

In de patio van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest is de personeelsruimte uitgebreid met 64 m2. Het is een creatief ontwerp dat een verrassende verbijzondering vormt in de bestaande op rechthoeken gebaseerde structuur. Door toevoeging van schuine dakvlakken en een waaier-vorm komt er veel daglicht naar binnen via noordzijde. Hiermee wordt hinderlijk zonlicht vermeden. Overmatige opwarming van de ruimte wordt hierdoor tevens tot een minimum beperkt. Door de waaier-elementen in de patio uit te laten steken wordt dit effect nog versterkt.In het interieur zijn drie verblijfszones gecreëerd met verschillend meubilair. Gebruik van materialen als bamboe, luchtzuiverend tapijt, goede akoestische materialen en zelfs luchtzuiverende planten ontstaat er een prettig leef- en werkklimaat voor de personeelsleden van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Het kleurgebruik is terughoudend en natuurlijk zodat dit bijdraagt aan de verfrissende werking op het personeel: ze zijn echt even weg van het lesgeven.

Locatie
Oegstgeest
  • Schuine lijnen doorkruisen originele structuur:  Scholen door OX architecten

    Schuine lijnen doorkruisen originele structuur

    De schuine elementen doorkruisen de originele rechte structuur. Afgewerkt met bamboe planken. De overstekken houden veel zon in de zomer tegen.

  • Bamboe in interieur doorgezet:  Scholen door OX architecten

    Bamboe in interieur doorgezet

    Ook aan de binnenzijde zijn de schuine elementen afgewerkt met bamboe, evenals een deel van de vloer. Tussen de elementen onderling zijn bovenlichten gemaakt die daglicht binnenlaten maar nooit zonlicht.

    In het interieur is luchtzuiverend tapijt toegepast.

Admin-Area