Woonhuis Bisschop Zwijsenstraat Tilburg door HSH architecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
HSH architecten
HSH architecten
HSH architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonhuis Bisschop Zwijsenstraat Tilburg

In de Bisschop Zwijsenstraat staat op nummer 93 een woonhuis uit de jaren dertig. Traditioneel zit in de achter aanbouw de keuken, het toilet en een bijkeuken. Aanvankelijk was het idee deze aanbouw, die haaks op de achtergevel de tuin insteekt, te slopen en een nieuwe aanbouw te maken over de volle breedte van de woning.

Deze aanpak zou een behoorlijk volume toevoegen aan de bestaande woning, terwijl er helemaal geen behoefte bleek te bestaan aan extra ruimte. Daarnaast zou hiermee veel daglicht verloren gaan midden in de huidige vertrekken.

Bij verder doorvragen over de woonbehoefte, bleek de huidige indeling van de aanbouw niet te functioneren en was de aanbouw zelf ongeïsoleerd. Beide vragen waren echter oplosbaar binnen het huidige volume. We hebben er dus voor gekozen de indeling van de aanbouw te wijzigen, deze rondom in te pakken met isolatiemateriaal en een nieuwe gevelbekleding en zo tegelijkertijd het daglicht in de oorspronkelijke woning te behouden.

De keuken is verplaatst van de relatief gesloten achterkant van de aanbouw naar een plek dicht bij de achtergevel van de woning. Zo kwam deze -als hart van de woning- in het midden te liggen tussen de woonkamer en een nieuwe eeltplek met een grote open pui aan de tuin.

Locatie
Tilburg
 • zijgevel Moderne huizen van HSH architecten Modern Houtcomposiet

  zijgevel

 • erker Moderne huizen van HSH architecten Modern Hout Hout

  erker

 • raamdetail Moderne ramen & deuren van HSH architecten Modern Hout Hout

  raamdetail

 • aanbouw Moderne huizen van HSH architecten Modern Houtcomposiet Transparant

  aanbouw

 • eetkamer Moderne eetkamers van HSH architecten Modern

  eetkamer

Admin-Area