Woonhuis Korenbloemstraat Tilburg door HSH architecten | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
HSH architecten
HSH architecten

HSH architecten

HSH architecten
HSH architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonhuis Korenbloemstraat Tilburg

Voor de woning aan de Korenbloemstraat was de vraag om zowel een uitbreiding op het dak als in
de tuin te realiseren. Deze toevoegingen zijn nadrukkelijk als één geheel uitgewerkt. Niet alleen door ze in hetzelfde materiaal uit te voeren, maar vooral ook door ze letterlijk met elkaar te verbinden via de nieuwe gevelbekleding van de achtergevel op de verdieping. Zo is er één doorgaande toevoeging op en tegen de woning aan gelegd. De organische vorm van de uitbreidingen versterkt het gevoel van de doorgaande beweging. Omdat de woning met de zijkant grenst aan een pleintje, is dit goed in het openbaar gebied waarneembaar. Het gekozen materiaal om dit te realiseren zijn leien, waarmee de ronde en verticale bekledingen goed gemaakt kunnen worden. Als frivoliteit is de zijkant van de dakopbouw ook nog aan de zijkant een uitbollend kozijn gemaakt.

Locatie
Tilburg
 • zijgevel: Woonkamer door HSH architecten, Modern Leisteen

  zijgevel

  Voor de woning aan de Korenbloemstraat was de vraag om zowel een uitbreiding op het dak als in de tuin te realiseren. Deze toevoegingen zijn nadrukkelijk als één geheel uitgewerkt. Niet alleen door ze in hetzelfde materiaal uit te voeren, maar vooral ook door ze letterlijk met elkaar te verbinden via de nieuwe gevelbekleding van de achtergevel op de verdieping.

  Zo is er één doorgaande toevoeging op en tegen de woning aan gelegd. De organische vorm van de uitbreidingen versterkt het gevoel van de doorgaande beweging. Omdat de woning met de zijkant grenst aan een pleintje, is dit goed in het openbaar gebied waarneembaar.

  Het gekozen materiaal om dit te realiseren zijn leien, waarmee de ronde en verticale bekledingen goed gemaakt kunnen worden. Als frivoliteit is de zijkant van de dakopbouw ook nog aan de zijkant een uitbollend kozijn gemaakt.

 • dakopbouw: Slaapkamer door HSH architecten, Modern

  dakopbouw

 • detail erker: Ramen door HSH architecten, Modern Leisteen

  detail erker

 • uitbreiding woonkamer: Woonkamer door HSH architecten, Modern Leisteen

  uitbreiding woonkamer

 • detail kozijn in leisteen: Studeerkamer/kantoor door HSH architecten, Modern Leisteen

  detail kozijn in leisteen

Admin-Area