House on a Hill door Architectenbureau Jules Zwijsen | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Architectenbureau Jules Zwijsen
Architectenbureau Jules Zwijsen

Architectenbureau Jules Zwi…

Architectenbureau Jules Zwijsen
Architectenbureau Jules Zwi...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

House on a Hill

De wijk Almere Overgooi moet voor Almere een paradepaardje gaan worden waar hoogwaardige architectuur en bosstroken een bijzonder woongebied vormgeven. Met het ontwerp van de woning en de tuin is getracht deze kenmerken te versterken. De woning staat niet als een los element op de kavel maar is hiermee volledig versmolten. Door het vergroten van de door de gemeente al aangeplantte bosrand worden plekken in de tuin bepaald met meer of minder privacy.

Het ‘woonhuis’ met woonkamer en keuken ligt op een heuvel en maakt daardoor een prachtig uitzicht over de kavel en achtergelegen bos mogelijk. De entree bevindt zich in het hart van de woning en wordt te voet bereikt via een ‘oprijlaan’ die bestaat uit grote treden. De auto staat uit het zicht onder het huis. Het opgetilde woonhuis maakt ruimte voor een ‘slaaphuis’ onder de woning en verzonken in de tuin. Aan de slaapkamers liggen verdiepte open plekken in het bos waardoor de privacy hier gewaarborgd is. Het dak van het slaaphuis kan dienst doen als terras, groendak, zwembad of meer en vormt een ordenend element in de tuin. In het verlaagde gedeelte van de woning zijn tevens alle opslag, techniek en ruime berging opgenomen die op die manier niet het beeld vande woning bepalen en aansluiten op de parkeerplaats van de auto. Door een uitgekiende installatie heeft het huis geen energie van buiten nodig, een zogenaamd energie neutraal huis. De installaties zijn daarbij onderdeel van de architectuur: geïntegreerde pv-panelen (t.b.v. electra) in het zinken dak en heatpipes (zonneboiler) als afdak boven en naast de entree. Een pelletkachel zorgt in combinatie met de zonneboiler dat er geen extra energie nodig is. Het regenwater wordt opgevangen in een grote ondergrondse tank en wordt gebruikt voor diverse doeleinden.

  • House on a Hill:  Huizen door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern

    House on a Hill

  • House on a Hill:  Huizen door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern Aluminium / Zink

    House on a Hill

  • House on a Hill:  Huizen door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern

    House on a Hill

  • House on a Hill:  Huizen door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern

    House on a Hill

  • House on a Hill:  Huizen door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern

    House on a Hill

  • House on a Hill:  Gang en hal door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern

    House on a Hill

  • House on a Hill:  Huizen door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern

    House on a Hill

  • House on a Hill:  Huizen door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern

    House on a Hill

  • House on a Hill:  Huizen door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern

    House on a Hill

  • House on a Hill:  Huizen door Architectenbureau Jules Zwijsen, Modern

    House on a Hill

Admin-Area