Woonhuis Leuven door De Nieuwe Context | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
De Nieuwe Context
De Nieuwe Context

De Nieuwe Context

De Nieuwe Context
De Nieuwe Context
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonhuis Leuven

Tegenstellingen

Het ontwerp van deze renovatie en uitbreiding is gestoeld op twee aloude tegenstellingen: binnen & buiten en bestaand & nieuw. Dit is enerzijds uitgewerkt in een spel van massief en constructief en anderzijds in met openingen in het bestaande hoofdhuis. Hierdoor ontstaan dynamische en heldere atmosferen die zijn afgestemd op de benodigde functies.

Compositie

De materialen en bouwtechnieken die in het ontwerp zijn toegepast, brengen afzonderlijk een passende atmosfeer met zich mee. Gezamenlijk zorgen zij voor een heldere en dynamische compositie.

Zitkamer

In de zitkamer is massieve geborgenheid voelbaar. Eenduidige openingen naar de tuin en de tuinkamer geven deze atmosfeer heldere kaders.

Tuinkamer

De tuinkamer voelt op haar beurt weer meer aan als een buitenruimte. Het ochtendlicht brengt een aangename atmosfeer in de kamer. Zodra het middag wordt, verdwijnt langzaam het directe zonlicht tussen de balken.

Trap

De nieuwe vaste trap maakt het mogelijk om van de zolder een waardige slaapverdieping te maken. Het ontwerp van de trap voorziet tevens in een ruimte scheidend element op de overloop.

Locatie
Leuven
  • Voorgevel:  Huizen door De Nieuwe Context

    Voorgevel

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] 11 keer een bijzondere entree

    De renovatie van dit woonhuis heeft zowel binnen het interieur als het exterieur voor veranderingen gezorgd. Het woonhuis is bekleed met cementgevel tegels en de aanbouwen zijn voorzien van stukwerk. Ook de toegang tot het woonhuis is veranderd waardoor er parkeerruimte is ontstaan.

  • Achtergevel:  Huizen door De Nieuwe Context

    Achtergevel

    Het spel van verschillende materialen, openheid en volumes zorgt voor een dynamische achtergevel.

  • Achteringang:  Huizen door De Nieuwe Context

    Achteringang

    Door de nieuwe aanbouwen van elkaar te scheiden ontstaat een verscholen achteringang.

  • Tuinkamer:  Serre door De Nieuwe Context

    Tuinkamer

    De tuinkamer verbindt zowel de tuin, de zitkamer, als de keuken.

  • Tuinkamer:  Serre door De Nieuwe Context

    Tuinkamer

    De gevelmaterialen worden binnen het interieur van de tuinkamer voortgezet.

  • Zitkamer:  Woonkamer door De Nieuwe Context

    Zitkamer

    De kachel in de zitkamer zorgt voor intimiteit.

  • Zitkamer:  Woonkamer door De Nieuwe Context

    Zitkamer

    Het grote venster in de zitkamer zorgt voor contact met de tuin.

  • Keuken:  Keuken door De Nieuwe Context

    Keuken

    De keuken vormt het hart van het woonhuis. Deze staat in open verbinding met de tuinkamer.

  • Bureel:  Gang en hal door De Nieuwe Context

    Bureel

    Het bureel bevindt zich op de overloop, zowel de trap, trapleuning als het meubel zijn hetzelfde materiaal.

  • Slaapkamer:  Slaapkamer door De Nieuwe Context

    Slaapkamer

    Het gehele plafond op de eerste verdieping is voorzien van een groene kleur.

Admin-Area