uitbreiding hoofdkantoor CM Breda | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
atelier2architecten
atelier2architecten
atelier2architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

uitbreiding hoofdkantoor CM Breda

CM is een snelgroeiend bedrijf dat sinds 1999 een zelf ontwikkeld SMS-netwerk exploiteert dat is verbonden met alle telecomoperators in Nederland en België. Met haar advies, sms-producten en diensten helpt CM bedrijven interactief te communiceren met hun doelgroep. CM verzorgt bijvoorbeeld SMS-verkeer voor de nationale tv stations, banken en overheden. Daarnaast is CM innovatief op het gebied van nieuwe vormen van mobiel betalen, content delivery en mobile marketing.

Ten behoeve van al deze activiteiten beschikt het bedrijf binnen het bestaande pand over een geavanceerd Netwerk Operating Center (NOC) van waaruit alle diensten en sms-activiteiten via beeldschermen 24/7 worden gecontroleerd. De beoogde uitbreiding van het kantoorpand dient te voorzien in een nieuwe ruimte voor dit NOC, dat als hart van het bedrijf kan worden beschouwd. Daarnaast biedt de nieuwbouw plaats aan nieuwe werkplekken voor programmeurs en medewerkers voor klantencontact. Het bestaande gebouw is een typisch bedrijfspand uit de jaren 80. Binnen één bouwvolume zijn een kantoor en bedrijfshal gerealiseerd. Kenmerkend voor het gebouw zijn de twee doorgetrokken gevels op de hoek van het kantoor. Door dit verticale accent manifesteert het gebouw zich nadrukkelijk aan de Konijnenberg en wordt tevens de entree van het pand benadrukt. Het gehele gebouw is opgetrokken in een prefab gasbetonnen bouwsysteem. In de dimensionering van de constructie is ter plaatse van het kantoor rekening gehouden met een optie tot een tweede verdieping. De wens van de opdrachtgever om op een logische manier een maximaal kantoorprogramma te realiseren, impliceert dat de nieuwe opbouw de contour van het bestaande gebouw volgt. Qua constructie kan op deze manier tevens gebruik worden gemaakt van de dragende gevels van het pand. Door de nieuwe bouwmassa aan de zuidzijde los te houden van het bestaande verticale accent, ontstaat in het exterieur een zekere dynamiek. De verbijzondering van de opbouw wordt gezocht in een verticale, houten gevelbekleding met grote gevelopeningen aan de zuid-, west- en noordzijde. De grote glaspuien contrasteren met de kleine raamopeningen van het bestaande pand en garanderen een optimaal uitzicht naar buiten. Het nieuwe NOC vindt zijn logische plaats achter de bestaande, gesloten wanden van het verticale accent boven de entree. Door verhoging van dit volume behoudt het zijn oorspronkelijke karakteristiek en contrasteert met de horizontale belijning van de houten opbouw. Op het dak van het NOC wordt een dakterras gecreëerd. In het interieur wordt op bijzondere wijze vormgegeven aan de trapontsluiting. Hier ontstaat in een 'bouwkundig meubel' een zone met representatieve functie. Vanachter een glazen wand kan aan bezoekers het kloppend hart van CM worden getoond.

 • exterieur 01 Moderne kantoorgebouwen van atelier2architecten Modern

  exterieur 01

 • CM exterieur 02 Moderne kantoorgebouwen van atelier2architecten Modern

  CM exterieur 02

 • CM exterieur 03 Moderne kantoorgebouwen van atelier2architecten Modern

  CM exterieur 03

 • CM entree - trapopgang 01 Minimalistische kantoorgebouwen van atelier2architecten Minimalistisch

  CM entree – trapopgang 01

 • CM entree - trapopgang 02 Minimalistische kantoorgebouwen van atelier2architecten Minimalistisch

  CM entree – trapopgang 02

 • CM kantoortuin 01 Minimalistische kantoorgebouwen van atelier2architecten Minimalistisch

  CM kantoortuin 01

 • CM kantoortuin 02 Minimalistische kantoorgebouwen van atelier2architecten Minimalistisch

  CM kantoortuin 02

 • CM opgang dakterras Minimalistische kantoorgebouwen van atelier2architecten Minimalistisch

  CM opgang dakterras

 • CM dakterras Minimalistische kantoorgebouwen van atelier2architecten Minimalistisch

  CM dakterras

Admin-Area