CUBE architecten

CUBE architecten

CUBE architecten
CUBE architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

't Park

De Gemeente Amsterdam gaf in augustus het startsein voor het ontwikkelen van een oude winkelruimte onder een van hun kantoorpanden aan de Jodenbreestraat in Amsterdam tot een multifunctionele en gemeenschappelijk plaza. Dat plan maakt onderdeel uit van het nieuwe flexibele huisvestingsconcept voor de kernvoorraad van de gemeente, waarbij door realisatie van dit soort plaza’s de kantoorvloeren kunnen worden verdicht. CUBE is, na een besloten prijsvraag, gevraagd om dit te realiseren. Daarbij was de nadrukkelijke wens dat het een aansprekende ruimte moest worden waarin de grenzen worden opgezocht om tot een buitengewone uitstraling te komen.

In de semi-openbare plaza kan worden gewerkt, ontvangen, vergaderd of kunnen biologische broodjes, koffie en sapjes worden genuttigd aan de verschillende sta- en zittafels. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het houden van presentaties en bijeenkomsten. Functionele programmaonderdelen zijn zeer efficiënt in eenvoudige volumes aan de buitenzijden van de ruimte ondergebracht waardoor er een open zone voor de plaza is ontstaan. Daarnaast is er gekozen om het entreegebied anders in te delen, de brandscheiding te verleggen en de opnieuw vormgegeven receptiebalie zo te verbinden met de nieuwe ruimte.

We hebben, ook geholpen door de hoogte en de grote glaspartijen, een ruimte aan het gebouw toegevoegd met de rust en speelsheid van een groene parkachtige omgeving. Grote, in hoogte wisselende, plantenkooien hangen als bladerdak tussen de echte berkenstammen. Langs de grote glaspuien vormen opgehangen plantenbakken een natuurlijk filter. Op de wanden wordt met een print de schaduw van de bladeren gesimuleerd en ook de vloer heeft met zijn grijs/bruine tinten een natuurlijke uitstraling. Het consequente kleurgebruik van wit, bruin en groentinten brengt een zekere rust in de verder op het oog vrij willekeurig ingerichte ruimte. De volumes aan de zijkanten zijn voorzien van houten latjes van ongelijke diktes die tussen de bomen staan als houten schuurtjes.

Planten leveren een positieve bijdrage op verschillende manieren. Door CO2-opname kan de concentratie van koolstofdioxide (beperkt) worden verlaagd. Verder kunnen planten in de winter de luchtvochtigheid verhogen. Ook de stofbelasting is erbij gebaat en kunnen planten ook een bijdrage leveren aan een aangenamere akoestiek. Een gemeteen afname van gezondheidsklachten in ruimten met planten is een vijfde niet onbelangrijk voordeel in werkomgevingen. Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunten. De echte planten in de hangende kooien, zorgen voor goede luchtkwaliteit en beleving. Voor bewatering zijn de kooien door middel van elektrische toneel takels naar beneden te halen. Daarnaast is er veel meubilair hergebruikt vanuit verschillende opslag depots van de gemeente. De plaza is een flexibele, functionele ruimte geworden, die daarnaast ook vooral inspeelt op een parkachtige beleving van de omgeving.

  • Biologiosche broodjes, sappen en goede koffie :  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    Biologiosche broodjes, sappen en goede koffie

  • tussen het groen:  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    tussen het groen

  • 't Park:  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    't Park

  • werken, overleggen, lunchen in 't Park:  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    werken, overleggen, lunchen in 't Park

  • deelbaar podium voor evenementen:  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    deelbaar podium voor evenementen

  • natuurlijke materialen:  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    natuurlijke materialen

  • de plantenkooien:  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    de plantenkooien

    de plantenkooien worden eens in de 5 weken neergelaten voor water en onderhoud

  • Biologiosche broodjes, sappen en goede koffie :  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    Biologiosche broodjes, sappen en goede koffie

  • Tussen het groen:  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    Tussen het groen

  • De bomenwand:  Kantoorgebouwen door CUBE architecten

    De bomenwand

Admin-Area