Library Learning Centre - Universiteit Amsterdam door PUUR interieurarchitecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
PUUR interieurarchitecten
PUUR interieurarchitecten
PUUR interieurarchitecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Library Learning Centre – Universiteit Amsterdam

Over enkele jaren heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) vier open stadscampussen gerealiseerd. De Roeterseilandcampus is in volle ontwikkeling. Op deze campus worden alle bestaande gebouwen rondom de Nieuwe Achtergracht grondig verbouwd zodat zij voldoen aan de hedendaagse eisen en behoeften van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Het Library Learning Centre (LLC) bevindt zich in een door Pi de Bruijn (Architecten Cie) ontworpen gebouw uit 1992, waarin een bibliotheek, een mensa en een café waren gevestigd. Het gebouw was verouderd en na drie verbouwingen een rommeltje geworden.

De UvA wilde dit 5000m² groot gebouw transformeren tot een Library Learning Centre waarin de integratie van studielandschappen met diverse andere voorzieningen zoals catering en werkgroep ruimten gestalte krijgt. De opdracht omvatte de renovatie en de inrichting met het ontwerpen van maatwerk en het bepalen van los meubilair.

Het Library Learning Centre heeft als doel studeren op diverse mogelijkheden te voorzien. De verschillende studiegebieden bieden een diversiteit aan type studieplekken. Individueel studeren met of zonder pc, samenwerkplekken voor groepjes studenten en loungeplekken.

Door het restaurant de uitstraling van een studiegebied te geven, werden het aantal te voorziene studieplaatsen in het gebouw gehaald. Hierdoor wordt het restaurant ook gedurende de rest van de dag optimaal gebruikt.

Door een kern centraal in het gebouw te voorzien, konden alle nevenfuncties in één servicezone worden samengebracht. De nieuwe brede hoofdtrap verbindt de verschillende verdiepingen met elkaar en creëert zo meer transparantie en een heldere circulatie. Doordat de verdiepingen op deze wijze met elkaar verbonden zijn wordt er als het ware een verticaal plein gecreëerd. Het verticaal plein brengt de nevenfuncties samen in een centraal gebied en is het bruisend hart van het gebouw; de ideale zone om even te ontspannen, een verpozing te nemen bij de koffie-corners, even te telefoneren,…

Dankzij het verticaal plein zijn er aangrenzend flexibele en open studielandschappen gecreëerd die individueel afsluitbaar zijn. Door de transparante scheidingen tussen verticaal plein en studiezones uit te voeren in brand- werende glazen puien, wordt het verticaal plein een op zichzelf staand compartiment. Deze ingreep is innovatief doordat het functionele en budgettaire kwaliteiten in één geheel bundelt.

Tegenover de levendigheid van het verticaal plein stralen de studiegebieden rust en eenvoud uit. Licht, lucht en ruimte zijn de essentiële en enige uitgangspunten in deze ruimtes.

 • Verticale plein Moderne scholen van PUUR interieurarchitecten Modern

  Verticale plein

  Op het verticale plein bevinden zich de nieuwe trap en alle nevenfuncties.

 • Studiegebied én restaurant Moderne scholen van PUUR interieurarchitecten Modern

  Studiegebied én restaurant

  Op de begane grond bevindt zich een studieruimte, met een restaurant als tweede gebruiksfunctie.

 • Studieplekken Moderne scholen van PUUR interieurarchitecten Modern

  Studieplekken

  De grote studieruimte op de 2e verdieping met de enige overblijvende boekenwanden in het gebouw.

 • Verticale plein Moderne scholen van PUUR interieurarchitecten Modern

  Verticale plein

 • Studieplekken Moderne scholen van PUUR interieurarchitecten Modern

  Studieplekken

  Het studiegebied met een rustig kleuren- en materialenpallet.

 • Verticale plein Moderne scholen van PUUR interieurarchitecten Modern

  Verticale plein

  Op het verticale plein bevinden zich de nieuwe trap en alle nevenfuncties.

Admin-Area