Studio OxL

Studio OxL

Studio OxL
Studio OxL
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Garage loft

Wie meent dat energiezuinig wonen in een oude werkplaats niet kan, ziet hier het tegendeel. In een laat 19e Eeuwse stadswijk transformeerde Studio OxL met minimale middelen een voormalige timmerwerkplaats tot een energiezuinige woonloft. Een belangrijk aspect was dat de elektrische bolide onderdeel werd van het woonplezier.

Het pand aan de van Hasseltstraat in Arnhem is gelegen in het recent opgewaardeerde modekwartier. Om het pand geschikt te maken als woning is een patio ontworpen. Deze werkt als een lantaarn en voorziet de omliggende ruimten van daglicht. De patio verdeelt de woning in meer publiek gedeelte en een privaat deel Het publieke deel bevat keuken met woonkamer en het privé gedeelte herbergt het atelier en de slaapvertrekken.  De robuuste constructie van betonnen kolommen en liggers zijn intact gelaten zodat het industrieel stedelijk karakter van de ruimte behouden blijft.   

Energiezuinigheid was een belangrijk thema bij de opdrachtgever. Door middel van het Garage loft concept kon de elektrische bolide een plek krijgen in de woonruimte en was het parkeerprobleem direct opgelost.   

De 30 meter diepe woning is uitgerust met een warmtewisselaar en vloerverwarming met energie zuinige pompen. De puien van de patio bestaan uit HR++ glas en de oude wanden zijn voorzien van extra isolatie. Door deze maatregelen is een RC waarde gecreëerd van boven de 5. Op die manier wordt zuinig leven pas echt genieten!

Admin-Area