Archivice Architektenburo

033 456 2626

leisurecenter Rules for Health

Fysiotherapeut Roel Bos droomde al twintig jaar van zijn eigen fitnesscenter.

Op de voormalige hockeyvelden in Bunschoten mochten wij deze droom realiseren. Wij ontwierpen een gebouw dat de betrouwbare deskundigheid en de creatieve fantasie van de opdrachtgever weerspiegelt.

 De fitnesshal in warm terracotta lijkt te zweven boven het robuuste blok van bruine baksteen, waarin negen behandelkamers voor fysiotherapie zijn ondergebracht. Tussen een speels woud van schuin geplaatste pilaren (het stalen bomenbos) staan een minimaal aantal dragende kolommen, die de zwevende hal veilig ondersteunen. Naast praktijkruimten, fitnessruimten, een zwembad, sauna en een beautysalon wilde Bos ook een restaurant waar bezoekers gezond kunnen eten. Wij ontwierpen een grand café met uitzicht op het zwembad, dat lijkt over te lopen in een natuurlijke vijver.

  • leisurecenter Rules for Health

    het stalen bomenbos

  • leisurecenter Rules for Health

    exterieur straatzijde overdag

  • leisurecenter Rules for Health

    exterieur straatzijde avond

  • leisurecenter Rules for Health

    exterieur straatzijde overdag

  • leisurecenter Rules for Health

    exterieur straatzijde overdag, lamellen gesloten ivm te veel zoninstraling in fitnessruimte

  • leisurecenter Rules for Health

    bedrijfslogo in LED-verlichting

  • leisurecenter Rules for Health

    zijgevelaanzicht, onder het logo VIP-parkeren

  • leisurecenter Rules for Health

    entreezijde van het leisurecenter. terras van het restaurant in de ochtendschaduw.

  • leisurecenter Rules for Health

    door de openstaande (computergestuurde)  lamellen een kijkje in de spinning en fitnessruimte.

  • leisurecenter Rules for Health

    hoofdentree van het leisurecenter losgehouden van het robuste blok van donker bruin metselwerk

Admin-Area