Studio Barbara Vos

Studio Barbara Vos

Studio Barbara Vos
Studio Barbara Vos
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Foyer Paard van Troje Den Haag

studio Barbara Vos and studio TILIA transform The Hague’s concert hall into its public living room.

After forty years, in the summer of 2012 the famous concert hall,‘Paard van Troje’ (the Trojan Horse) was thoroughly refurbished. The duo from The Hague, studio BARBARA VOS and studio TILIA was appointed to transform the foyer of the concert hall into the public living room of the city. The design, typified as ‘raw glistening’ adheres to the changing needs of concert going public; a night out does not only needs to be a grand event but also an intimate and personal one. Ever since the extensive refurbishment ten years ago, by OMA Rem Koolhaas, visitors’ needs have changed. Accompanying the two stages the new foyer houses a comfortable bar and seating area in which people can have a quiet drink or a small snack. The designs biggest asset is its use of industrial materials combined with its simple appearance. Strong elements of the original design have been cleverly accentuated to better experience its robust spatial character. Cables have all been directed over the rough and weathered walls while floodlight brings out its character, applied Led-lighting can be changed according to the nights’ atmosphere. The new layout, solid use of materials and spatial lighting has transformed the foyer into a comfortable lounge. “’Het Paard van Troje’ has grown up”!commented a regular visitor of the concert hall, The Hague can be proud of its new public living room. Project architects: studio BARBARA VOS, The Hague and studio TILIA, The Hague Project team: Barbara Vos and Marlies van der Linden Contractor/ interior contractor: De Timmerij, Rotterdam Structural engineer: Konstructieburo Snetselaar BV, Ede Building physics consultant: AaCee Bouwen en Milieu, Delft Installation advisor: Steegman, The Hague and TIBN, Maarn Floor area: 450m2 Start project: May 2012 End project: September 2012 Building cost: 260.000 EUR Address: Paard van Troje, Prinsegracht 12 , 2512 GA The Hague, The Netherlands For more information: www.barbaravos.nl and www.studiotilia.eu

  • Foyer Paard van Troje Den Haag:  Gastronomie door Studio Barbara Vos

    Foyer Paard van Troje Den Haag

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Dutch Design | Buitengewone Interieurs
  • Foyer Paard van Troje Den Haag:  Gastronomie door Studio Barbara Vos

    Foyer Paard van Troje Den Haag

  • Toilets Paard van Troje Den Haag:  Gastronomie door Studio Barbara Vos

    Toilets Paard van Troje Den Haag

  • Foyer Paard van Troje Den Haag:  Gastronomie door Studio Barbara Vos

    Foyer Paard van Troje Den Haag

  • Foyer Paard van Troje Den Haag:  Gastronomie door Studio Barbara Vos

    Foyer Paard van Troje Den Haag

  • Foyer Paard van Troje Den Haag:  Gastronomie door Studio Barbara Vos

    Foyer Paard van Troje Den Haag

Admin-Area