Villa Montfoort door Station-D Architects | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Station-D Architects
Station-D Architects

Station-D Architects

Station-D Architects
Station-D Architects
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Villa Montfoort

De wens van de opdrachtgever was het realiseren van een woning welke het samengaan van twee gezinnen zou versoepelen. De man en vrouw voor wie de woning is gerealiseerd, hebben beide jonge kinderen uit een eerdere relatie. De wens was om voor beide gezinnen gescheiden functies te creëeren met een aantal gemeenschappelijke ruimten. Ieder met eigen voorzieningen, woonkamer en slaapverdieping. De entree van de woning en de keuken zijn opgezet als gezamenlijke functies en vormen hiermee ook de scheiding tussen beide vertrekken. Boven de entree bevindt zicht de slaapkamer van de ouders welke ook vanuit beide vetrekken te betreden is. Dit blok vormt de kern van de woning en staat als een blok in het ontwerp.

Beide vetrekken worden als het ware in dit blok geschoven. Om deze beweging te versterken is er naar een sterke horizontale belijning gezocht in de gevel in de vorm van lange horizontale bandramen. Door de toepassing van verschillende soorten materialisering symboliseren wij de verschillende vertrekken in de villa. Onder de entree is een halfverdiepte kelder gecreëerd welke gebruikt kan worden als speelruimte voor de kinderen. Deze ruimte staat in open verbinding met de ruime woonkeuken. De half verdiepte kelder zorgt op zijn beurt voor een verticale verschuiving in de woning, wat de scheiding tussen de verschillende vertrekken versterkt.

Afmetingen
13.6 × 6.9 × 21.2 m / 390 m² (Lengte, Hoogte, Breedte / Oppervlakte)
Locatie
Montfoort
Prijs
€0
  • Villa Montfoort:  Huizen door Station-D Architects, Modern Stenen

    Villa Montfoort

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["DE"] [Published] Modernes Traumhaus für eine Patchwork-Familie
    ["NL"] [Published] Een woning met een prachtig modern design!

    Aan de achterzijde van het huis bieden gigantische schuifpuien toegang tot de tuin. Wanneer deze deuren open staan vervagen de grenzen tussen binnen en buiten.

  • Villa Montfoort:  Huizen door Station-D Architects, Modern Hout Hout

    Villa Montfoort

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["DE"] [Published] Modernes Traumhaus für eine Patchwork-Familie
    ["NL"] [Published] Een woning met een prachtig modern design!

    De architectonische compositie en materialisatie van Villa Montfoort benadrukt de indeling van de plattegrond. De woning is ontworpen als zwarte doos met zwart metselwerk als primair materiaal. Achter de zwarthouten gevelbekleding bevindt zich de ouderlijke slaapkamer. De entree en centraal gelegen ruimten in het woonhuis zijn gematerialiseerd in prefab betonelementen.

  • Villa Montfoort:  Gang en hal door Station-D Architects, Minimalistisch Hout Hout

    Villa Montfoort

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["NL"] [Published] Een woning met een prachtig modern design!
    ["DE"] [Published] Modernes Traumhaus für eine Patchwork-Familie

    Een perfect symmetrische gang verdeelt Villa Montfoort in twee woongedeelten met een woonkamer aan de linker- en de rechterzijde. Aan weerszijden van de gang gaan twee volledig identieke trappen naar de bovengelegen verdieping. Ten midden van de woning hebben wij de keuken ontworpen als verbindend element en centraal ontmoetingspunt.

  • Villa Montfoort:  Keuken door Station-D Architects, Modern Graniet

    Villa Montfoort

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["NL"] [Published] Een woning met een prachtig modern design!
    ["DE"] [Published] Modernes Traumhaus für eine Patchwork-Familie

    Ten midden van de woning is de keuken als verbindend element en centraal ontmoetingspunt ontworpen.

  • Villa Montfoort:  Keuken door Station-D Architects, Modern Graniet

    Villa Montfoort

    Ten midden van de woning is de keuken als verbindend element en centraal ontmoetingspunt ontworpen.

  • Villa Montfoort:  Woonkamer door Station-D Architects, Minimalistisch Aluminium / Zink

    Villa Montfoort

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["DE"] [Published] Modernes Traumhaus für eine Patchwork-Familie
    ["NL"] [Published] Een woning met een prachtig modern design!

    Aan de achterzijde van het huis bieden gigantische schuifpuien toegang tot de tuin. Wanneer deze deuren open staan vervagen de grenzen tussen binnen en buiten.

  • Villa Montfoort:  Gang en hal door Station-D Architects, Modern Hout Hout

    Villa Montfoort

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Een woning met een prachtig modern design!

    In het dak is een verborgen daklicht ontworpen. Zonlicht strijkt prachtig neer langs de binnenwanden op de trap die toegang biedt tot de ouderlijke slaapkamer.

  • Villa Montfoort: modern  door Station-D Architects, Modern

    Villa Montfoort

    Plattegrond kelder.

  • Villa Montfoort: modern  door Station-D Architects, Modern

    Villa Montfoort

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["DE"] [Published] Modernes Traumhaus für eine Patchwork-Familie

    Plattegrond begane grond.

  • Villa Montfoort: modern  door Station-D Architects, Modern

    Villa Montfoort

    Plattegrond eerste verdieping.

Admin-Area