Villa Beekbergen door Factor Architecten | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Factor Architecten
Factor Architecten

Factor Architecten

Factor Architecten
Factor Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Villa Beekbergen

Op een open plek in de bossen bij Beekbergen is een unieke villa gebouwd. Vanaf de openbare weg niet zichtbaar duikt een kegelvormige betonnen sculptuur met een gebogen rieten dak op tussen de bomen. De hoofdvorm en de combinatie van de twee belangrijkste materialen beton en riet maken het tot een bijzondere verschijning.

Je nadert het huis via een door het bos slingerend weggetje dat eindigt bij de formele entree. Een breed met grote betonplateaus aangelegde route voert over de gebogen brug naar de hoofdentree. Het glooiende boslandschap sluit op verschillende niveaus aan op het interieur, dat zichtbaar is door de op diverse plaatsen opengesneden kegelvorm. In het souterrain aan de noordzijde bevinden zich de garage en de secundaire werkruimtes, slaap- en badruimtes. Daarboven op het oosten de keuken en het slaapkamer gedeelte met een kleedruimte op het westen. Via de eetkamer komen we op het hoofdniveau met de woonkamer op het zuiden en de formele entree. Een vrij geplaatste wenteltrap voert naar de tussenverdieping met de werkruimte en eindigt in de dakverdieping met onder het te openen glazen dak het fantastische zwembad. Alle verdiepingen zijn ook bereikbaar via de centrale glazen lift.

De constructie van de villa bestaat uit een in prefab betonelementen uitgevoerde kegelvormige dragende buitenschil, waarbij de stabiliteit wordt gehaald uit de hoofdvorm ondersteund door de betonnen wanden en vloeren. Deze opzet vereist dat de elementen momentvast aan elkaar gekoppeld zijn en vraagt aandacht voor de bouwkundige detaillering (koudebrug voorkomen). Een vakwerkligger bevestigt aan de betonnen draagkegel ondersteunt het bovenin het gebouw hangende zwembad.

Locatie
Beekbergen

Admin-Area