PHOENIX, architectuur en stedebouw

PHOENIX, architectuur en stedebouw

PHOENIX, architectuur en stedebouw
PHOENIX, architectuur en stedebouw
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

woonhuis in Valkenswaard

In een nieuw villawijkje, de Heikant in Valkenswaard, is dit ontwerp gerealiseerd voor een gezin met twee, bijna volwassen, kinderen. De opdrachtgevers waren gecharmeerd van een eerder door ons gerealiseerd woonhuis in Best hetgeen met name aan de straatzijde nog herkenbaar is.

Een belangrijk element in het programma vormde de behoefte aan voldoende wandlengte om de nodige schilderijen en andere kunstwerken een plaats te kunnen geven. Dat is gehonoreerd door de plattegrond in de lengterichting op te delen middels een aantal dwars geplaatste schijven. Hierdoor ontstaat tevens een onderverdeling in functionele ruimten.

Aan de voorzijde van het woonhuis bevindt zich de entree; de zitruimte en een apart gelegen werkruimte; aan de achterzijde een soort van woonkeuken. Een deel van deze ruimte is verbijzonderd door een kleine verdraaiing in de plattegrond. Beneden ontstaat er zo wat extra maat, terwijl op de verdieping een klein balkon resteert bij de ouderslaapkamer. Centraal resteert een ruimte, over twee verdiepingen, die geen specifieke verblijfsfunctie heeft en de algemene aanduiding “galerie” heeft gekregen. Deze ruimte vormt de spil van het huis; alle ruimten komen hier op uit. Hier is tevens de doorgang naar de garage, toilet en bijkeuken. Ook de toegang tot de kelders is hier gesitueerd. De twee kelders doen niet alleen dienst als voorraadruimte voor levensmiddelen en wijn, maar ook als algemene berging.

Bijzondere elementen in deze galerie zijn de open verdiepingstrap met zijn expressieve leuningen en de dubbelhoge pui waardoor in ruime mate daglicht binnenstroomt

Op de verdieping is een ouder slaapkamer met een halfhoge afscherming naar de kast/kleedruimte en een eigen badkamer. De twee kinderkamers hebben een eigen badkamer en elk een eigen toegang tot een dakterras. Door een extra schuifdeur tussen dit slaapgedeelte en de overloop wordt geluidsoverlast tussen deze kamers en de rest van het huis tot een minimum beperkt.

In de schijven zijn opeenvolgende openingen gemaakt, als verbindingen tussen de verschillende ruimten. Dit resulteert in een verbindingslijn beginnend bij de voordeur en doorlopend tot aan de achterdeur, en zelfs verder de tuin in, via een looppad en een kleine smalle vijver, tot aan een spiegel op de achterste kavelgrens. Het tuinontwerp is afgestemd op het woningontwerp en in hoofdlijnen door ons vastgesteld. De feitelijke uitwerking en invulling is bepaald in samenwerking met de tuinarchitect.

Locatie
Valkenswaard
  • woonhuis in Valkenswaard:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    woonhuis in Valkenswaard

  • plattegronden:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    plattegronden

  • woonhuis in Valkenswaard:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    woonhuis in Valkenswaard

  • woonhuis in Valkenswaard:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    woonhuis in Valkenswaard

  • woonhuis in Valkenswaard:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    woonhuis in Valkenswaard

  • woonhuis in Valkenswaard:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    woonhuis in Valkenswaard

  • woonhuis in Valkenswaard:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    woonhuis in Valkenswaard

  • woonhuis in Valkenswaard:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    woonhuis in Valkenswaard

  • woonhuis in Valkenswaard:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    woonhuis in Valkenswaard

  • woonhuis in Valkenswaard:  Huizen door PHOENIX, architectuur en stedebouw

    woonhuis in Valkenswaard

Admin-Area