Meerrijk Blok A | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
wUrck
wUrck
wUrck
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Meerrijk Blok A

Het centrum van de Eindhovense wijk Meerhoven krijgt de vorm van een compact stedelijk fragment, van veraf zichtbaar in het centrale park van de nieuwe wijk.

Blok A is het meest noordelijke van de sculpturale bouwlichamen waaruit de ‘monoliet’ Meerrijk is opgebouwd. Het blok vormt de kop van Meerrijk naar de Esplanade aan de oostzijde van het centrum en begeleidt de belangrijkste toegangsroute tot het centrum. De zuidhoek van het blok vormt samen met de toren de noordelijke begrenzing van het centrale Stadsplein van Meerrijk.

Het project omvat 136 woningen in sterk uiteenlopende typen en categorieën – van stadswoning aan het water tot sociale huur appartement aan het plein tot penthouse in de toren. In de plint aan het plein bevinden zich een middelgrote supermarkt en een aantal kleinere (winkel)voorzieningen. Ook zijn in blok A twee belangrijke toegangen tot het parkeerniveau van Meerrijk opgenomen.

In één doorgaande beweging krult het slangvormige bouwlichaam zich op van de lage voet met stadswoningen aan de Centrumplas tot de expressieve, opengevouwen kop van de veertienlaagse woontoren, die samen met de torens van de andere drie blokken het karakteristieke silhouet van Meerrijk bepaalt. In deze continue beweging definieert het blok een reeks van stedelijke ruimten – van het open Esplanadeplein en het omsloten Stadsplein via de besloten woonstraat tot het verhoogde binnenhof.

Scherpgesneden verticale kerven in glas en glanzend aluminium maken de ruwe bakstenen monoliet bewoonbaar, een verscheidenheid aan complexe ritmeringen bemiddelt tussen programma en context. Op paradoxale wijze wordt de monoliet uitgehold, getransformeerd tot lichaam en voorzien van een hybride huid, balancerend op de scherpsnede tussen samenhang en identiteit.

Locatie
Eindhoven
 • Meerrijk blok A: modern door wUrck, Modern

  Meerrijk blok A

 • Meerrijk blok A: modern door wUrck, Modern

  Meerrijk blok A

 • Meerrijk blok A: modern door wUrck, Modern

  Meerrijk blok A

 • Meerrijk blok A: modern door wUrck, Modern

  Meerrijk blok A

 • Meerrijk blok A: modern door wUrck, Modern

  Meerrijk blok A

Admin-Area