Interieur restaurant woonzorggebouw de Veldstraat door INZIGHT architecture | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
INZIGHT architecture
INZIGHT architecture

INZIGHT architecture

INZIGHT architecture
INZIGHT architecture
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Interieur restaurant woonzorggebouw de Veldstraat

In de Veldstraat in Rotterdam wordt een nieuw woon-/ zorgcomplex gebouwd voor mensen met somatische aandoeningen en voor mensen met PG problematiek. Het bijzondere aan het project is dat er naast woongroepen voor mensen met dementie en individuele appartementen voor mensen met somatische aandoeningen, er ook individuele appartementen zijn voor mensen met dementie. Dat betekent dat ze binnen de veilige omgeving van het complex wel hun eigen appartement hebben. Daarbij kunnen alle bewoners zich vrij door het gehele gebouw begeven en zijn zij niet beperkt tot een vleugel, afdeling of verdieping.

Naast het gehele interieurontwerp voor al deze ruimtes is ook het interieur voor de algemene voorzieningen op de begane grond ontworpen. Het gehele ontwerp, voor restaurant, keuken, koffiebar en winkel, is gestoeld op de beleving van ouderen met dementie. De routing en organisatie van de plattegrond is daarbij als eerste grondig op de schop gegaan. Nauwkeurig is gekeken hoe je de lift uit komt en je door de ruimte zou gaan bewegen. Alle storende elementen waar bewoners niet mogen komen, zoals de facilitaire gang maar ook de toegang tot de straat, zijn daarbij zo veel mogelijk weggewerkt om geen agitatie op te wekken. Op positieve elementen als de binnentuin (en de toegang hiertoe), de winkel en het restaurant is juist de aandacht gevestigd.

In de uitwerking en materialisering is gerefereerd aan herkenbare vormen en materialen van vroeger. Denk aan een kanten kleedje, gecapitonneerde stoffen, rookglas, Delfts blauw, etc. Deze elementen hebben een eigentijdse vertaling gekregen. Zo is het kanten kleedje vertaald in een patroon voor de omkleding van het centrale meubel waar de keuken, winkel en koffiebar in opgenomen zijn.

Afmetingen
200 m² (Oppervlakte)
Locatie
Rotterdam
  • Koffiebar woonzorgcentrum de Veldstraat:  Gastronomie door INZIGHT architecture, Modern

    Koffiebar woonzorgcentrum de Veldstraat

    Zicht op de koffiebar, direct vanuit de entree van het gebouw. Het eerste welkom voor bezoek van buitenaf. Middenin is de winkelstraat te zien en rechts de aanloop naar het restaurant. Het meubel dirigeert het zicht en creëert bewuste zichtlijnen. Zo is er ook zicht op de binnentuin om de aandacht hierop te vestigen. Het patroon in het tegelwerk komt van een traditioneel kanten kleedje.

  • Keuken en restaurant de Veldstraat:  Gastronomie door INZIGHT architecture, Modern

    Keuken en restaurant de Veldstraat

    Zicht op de uitgiftebar van de keuken en het restaurant. Rechts in beeld is ook de houten wand te zien, waar niet alleen de liften maar ook de blinde deuren naar de facilitaire gang te vinden zijn. Achter de openingen in de wand van het restaurant is de entree tot de binnentuin en de sanitaire groep te vinden.

Admin-Area