Open source office; kantoor Brakel interieurgroep door INZIGHT architecture | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
INZIGHT architecture
INZIGHT architecture

INZIGHT architecture

INZIGHT architecture
INZIGHT architecture
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Open source office; kantoor Brakel interieurgroep

De Brakel Interieurgroep is gevestigd op het Havenkwartier in Hilversum. Het huidige kantoor is 25 jaar oud en toe aan vervanging. Renovatie zou een mogelijkheid zijn, maar de opdrachtgever heeft zich een ambitieuzer doel gesteld:

“ Wij zien de toekomst in flexibel bouwen, demontabel bouwen met open source ontwerpen en ketenintegratie. Het doel van de Open Source Office competitie is een ontwerp voor een duurzaam en flexibel kantoor. En belangrijker nog is de co-creatie tijdens de competitie en het beschikbaar maken van de ontwerpen na afloop van de wedstrijd, zodat ze voor iedereen te gebruiken en te verbeteren zijn.“ De opdrachtgever heeft een prijsvraag uitgeschreven voor een duurzaam, flexibel en demontabel kantoor, ontstaan uit kennisdeling. In consortiumverband heeft INZIGHT deze prijsvraag samen met ARCADIS en 030ARCHITECTEN gewonnen. Voor het ontwerp zal de bestaande, laatst bijgebouwde, productiehal behouden blijven en zal een volledig houten binnendoos constructie toegevoegd worden. Door de sloop van een klein deel van de andere hal ontstaat er een betere logistieke route en ontstaat tevens de mogelijkheid om het gebouw een noord- zuid oriëntatie te geven, wat ideaal is voor passief bouwen. Meer informatie is te vinden op: www.opensourceoffice.nl

Afmetingen
1.9 m² (Oppervlakte)
Locatie
Hilversum
  • Voorzijde kantoor Brakel interieurgroep:  Kantoorgebouwen door INZIGHT architecture

    Voorzijde kantoor Brakel interieurgroep

    Zicht op de nieuwe entree voor het kantoor van de Brakelinterieurgroep. Het kantoor is gehuisvest in de jongste industriële hal. Middels het passief bouwen principe is een hoogwaardige kantoorruimte gecreëerd. De openingen zijn gekozen op de hoogtematen van de beplating van de hal. Het houten volume met de naam 'back bone' is de centrale kern in het gebouw waar alle voorzieningen in opgenomen zijn.

  • Achterzijde kantoor Brakel interieurgroep:  Kantoorgebouwen door INZIGHT architecture

    Achterzijde kantoor Brakel interieurgroep

    De achterzijde van het kantoor ligt op het Zuiden. Volgens het passief bouwen principe komen hier grote glasopeningen met grote overstekken. Zo kan in de winter het licht van de laagstaande zon diep naar binnen schijnen, maar blijft de warmte van de hoogstaande zon in de zomer door de overstekken buiten. Ook hier is het volume van de 'back bone' goed zichtbaar. Aan de achterzijde bevind zich ook het terras en buitenruimte.

  • Interieur kantoor Brakel interieurgroep:  Kantoorgebouwen door INZIGHT architecture

    Interieur kantoor Brakel interieurgroep

    Zicht op het kantoor vanuit de nog in werking zijnde fabriekshal. Het kantoor komt in het jongste deel van industriële hallen te staan en grenst daardoor direct aan het werkproces van het bedrijf. Die interactie is heel belangrijk en drager voor het (interieur)ontwerp. Het interieur is een intergraal onderdeel van het ontwerp geweest en ook als zodanig meegenomen. Het interieur is uitgangspunt geweest en leidend geweest voor ontwerp keuzes.

    Ook in het interieur staat duurzaamheid centraal. Alle meubels en materialen hebben dan een zo minimaal mogelijke footprint.

    Zicht is er ook op het atrium dat zorgt voor licht in het gebouw, maar wat ook een onderdeel van het installatiesysteem is. Zo wordt hier bijvoorbeeld regenwater opgevangen en gebruikt voor een grijs-watercircuit.

  • Werkplekken :  Kantoorgebouwen door INZIGHT architecture

    Werkplekken

    Vanuit de werkplekken die grenzen aan de hal is er zicht op de kern, back bone, en het atrium. De werkplekken zijn flexibel te plaatsen door het 1 meter grid. Dat is mogelijk door alle vaste, niet flexibele onderdelen in de kern te plaatsen. De werkplekken zijn onderdeel van het installatieprincipe. Het eigen klimaat-wandsysteem van de Brakel interieurgroep is hier als uitgangspunt gekomen.

Admin-Area