ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design

078 820 0360

Villatuin Rotterdam

In Hillegersberg nabij het Lage Bergse Bos en de Bergse plassen is deze unieke kavel van 1800m2 gelegen. Aan de straatzijde van de villa is niet te verwachten dat de tuin zo’n riant oppervlakte heeft. Het niveauverschil tussen de straat en achtertuin bedraagt ruim drie meter. Vooral in de voortuin was creativiteit nodig om tot een sfeervol resultaat te komen. De opdrachtgever wilde graag de ruimte om twee auto’s te parkeren. De centrale as leidt naar de voordeur. Met grote maatwerk cortenstalen plantenbakken met bamboe hebben we het parkeergedeelte gescheiden van de entree en zo ontstond ook de mogelijkheid een deel van het hoogteverschil op te vangen. De door ons ontworpen booglampen geven zacht strijklicht over het pad en geven de cortenstalen bakken in de avond een zachte uitstraling. De volledig automatische stalen schuifpoort is transparant en gepoedercoat in een kleur van de kozijnen van de woning. Een hellingbaan geeft toegang tot de parkeergarage onder de woning. Twee grote bakken met meerstammige krentenbomen staan aan beide kanten van de natuursteen trap die de toegang tot de entree vormt. Aan de rechterzijde van de woning leidt een vlonderbaan van exclusieve composiet planken en split via een brede trap van betonplaten naar de luxueuze achtertuin. Een bijzonder overloop zwembad met een diep donkerblauwe kleur is de blikvanger in het hart van de tuin. Vooral de spiegeling van de poolhouse in het water geeft een erg gaaf effect. In de uit eikenhout en staal opgetrokken poolhouse is een heerlijke overdekte lounge met buitenkeuken gesitueerd. Hier kan mede door de ingebouwd gashaard tot in de late uurtjes worden genoten met vrienden en familie. Haaks op de lange lijn die optisch onder het zwembad doorloopt is een baan van split gesitueerd. Aan beide kanten van deze lijn zijn op het eindpunt twee manshoge stalen potten geplaatst. Deze grote poten zijn uitgevoerd in de ralkleuren passend bij de woning en beplant met sfeervolle siergrassen. Onder de op Franse wijze geknotte platanen is een heerlijke schaduwplek ontstaan. Hier staat een moderne picknicktafel van Extremis. In de bollamp is ook een luidspreker ingebouwd zodat de kinderen hier naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. De vuurschaal van cortenstaal en rvs is door ons ontworpen. Om voldoende privacy te creëren hebben we stalen schermen afgewisseld met oer-Hollandse knotwilgen. In de avonduren geeft de strook met bollampen afgewisseld met buxusbollen een bijzondere sfeer en dit is een echt eyecatcher geworden. Op het grasveld kunnen de kinderen heerlijk een balletje trappen. Het eindresultaat is een bijzondere luxe tuin met wellness en internationale allure.

Locatie
Rotterdam
  • Villatuin Rotterdam

  • Pool Garden Design Rotterdam

  • Villatuin Rotterdam

  • Villatuin Rotterdam

  • Villatuin Rotterdam

  • Villatuin Rotterdam

  • Villatuin Rotterdam

  • Villatuin Rotterdam

  • Villatuin Rotterdam

  • Villatuin Rotterdam

Admin-Area