schipperdouwesarchitectuur

schipperdouwesarchitectuur

schipperdouwesarchitectuur
schipperdouwesarchitectuur
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Duurzame Schuurwoning

Op erve Heege Sander te Delden hebben oude opstallen plaats gemaakt voor een duurzame schuurwoning. Met de nieuwe invulling is een karakteristieke woning toegevoegd het erf van Stichting Twickel. Het ontwerp kenmerkt zich door een energiezuinig en duurzaam concept, waarbij gebruik wordt gemaakt van massief houten wanden en vloeren. De natuurlijke en streekeigen uitstraling is doorgezet aan de buitenzijde, waar zwarte houten delen zijn gebruikt als gevelbekleding. Het energieverbruik wordt zo laag mogelijk gehouden door natuurlijke isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen, zonnecollectoren en luchtverwarming in combinatie met warmteterugwinning. Door de serre kan in de winter grotendeels voorzien worden in de warmtebehoefte, terwijl in de zomer de warmte kan worden opgeslagen. De combinatie van verschillende duurzame oplossingen en installaties is uniek.

De woning is vormgegeven als een compacte en herkenbare schuurvorm en kenmerkt zich door een eenvoudige vormgeving, materialisering en indeling. Aan de noordzijde heeft de woning een meer gesloten karakter, terwijl aan de zuidzijde de schuurwoning zich opent naar het erf, waarbij een grote serre op een duurzame manier bijdraagt aan het wooncomfort. Aan de noordzijde is een ’hap’ uit volume gelaten welke voorziet in daglichttoetreding, zichtrelatie met het landschap en tevens plaats biedt aan een klein beschut terras. Wonen en eten zijn op de begane grond flexibel in de plattegrond opgenomen. De materialisering is donker van kleur, evenals de schuren op landgoed Twickel, waardoor de woning zich in de rangorde op het erf voegt. Een duurzame woning met natuurlijke en streekeigen materialen passend in het nieuwe erfensemble.

Locatie
Delden

Admin-Area