Woonhuis Wijnhoven - Beijnsberger door bv Mathieu Bruls architect | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
bv Mathieu Bruls architect
bv Mathieu Bruls architect

bv Mathieu Bruls architect

bv Mathieu Bruls architect
bv Mathieu Bruls architect
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonhuis Wijnhoven – Beijnsberger

Nieuwbouw woonhuis.

Ontwerp – uitvoering: 2004 – 2006.

Het bouwperceel van dit woonhuis ligt aan de rand van een nieuwbouwplan in de gemeente Bunde en grenst aan een openbaar, bosachtig parklandschap. Het huis is op het uiterste puntje van het perceel gebouwd, waardoor de indruk ontstaat dat het ìn het park ligt. Dat gevoel wordt versterkt doordat de tuin een zelfde begroeiing heeft als het park. De entree van de woning, gelegen op het hoogste punt, bereikt men via een lange klim naast het pand. Eenmaal binnen betreedt men, na een draai van 180°, het woonlandschap. De verschillende niveaus volgen de hoogteverschillen van het landschap buiten. De half onder de grond gelegen slaapvertrekken hebben een overweldigend uitzicht.

De amorfe woonruimte op de verdieping kenmerkt zich door een aantal sterk ingekaderde uitzichten. De verscheidenheid aan taferelen die ze bieden, doet denken aan de thematisering van dit motief door Andrea Palladio, de 16e eeuwse meesterarchitect. Eén kader geeft zicht op een surrealistisch, met sculpturale objecten, omgeven terras. Een ander uitzicht toont de ‘ongerepte’ natuur. Door een derde raam kijkt men in een dicht beplant, donker bomenperk, waarin, via een dubbele waterspuwer, het regenwater van de woning wordt geloosd. Het doosachtige hoofdvolume van deze woonruimte werkt, mede door de afdalende beweging van de vloerniveaus, dwingend in de richting van het grote raam in de voorgevel dat een prachtig panorama van Maastricht toont. Het lijkt wel of zo het romantische verlangen naar de stad wordt vormgegeven, nu deze stadsbewoners ‘op het dorp’ wonen.

Maastricht 2006

Locatie
Bunde
  • Woonhuis Wijnhoven - Beijnsberger:  Huizen door bv Mathieu Bruls architect, Modern

    Woonhuis Wijnhoven – Beijnsberger

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Futuristische woning met een onvergetelijk interieur!

    Voorgevel.

  • Woonhuis Wijnhoven - Beijnsberger:  Huizen door bv Mathieu Bruls architect, Modern

    Woonhuis Wijnhoven – Beijnsberger

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Futuristische woning met een onvergetelijk interieur!

    Exterieur.

  • Woonhuis Wijnhoven - Beijnsberger:  Keuken door bv Mathieu Bruls architect, Modern

    Woonhuis Wijnhoven – Beijnsberger

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Futuristische woning met een onvergetelijk interieur!

    Keuken.

  • Woonhuis Wijnhoven - Beijnsberger:  Woonkamer door bv Mathieu Bruls architect, Modern

    Woonhuis Wijnhoven – Beijnsberger

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Futuristische woning met een onvergetelijk interieur!

    Woonkamer.

  • Woonhuis Wijnhoven - Beijnsberger:  Huizen door bv Mathieu Bruls architect, Modern

    Woonhuis Wijnhoven – Beijnsberger

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Futuristische woning met een onvergetelijk interieur!

    Plattegrond.

Admin-Area