NBHW | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadviseurs

Liag Architecten en Bouwadv…

ReferenceError: window is not defined at DmsProfessionalPage.getUserData (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components/dms/DmsProfessionalPage.jsx?:101:21) at DmsProfessionalPage.render (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components/dms/DmsProfessionalPage.jsx?:130:36) at processChild (webpack:////var/www/homify.de/shared/node_modules/react-dom/cjs/react-dom-server.node.development.js?:3171:18) at resolve (webpack:////var/www/homify.de/shared/node_modules/react-dom/cjs/react-dom-server.node.development.js?:3013:5) at ReactDOMServerRenderer.render (webpack:////var/www/homify.de/shared/node_modules/react-dom/cjs/react-dom-server.node.development.js?:3436:22) at ReactDOMServerRenderer.read (webpack:////var/www/homify.de/shared/node_modules/react-dom/cjs/react-dom-server.node.development.js?:3395:29) at Object.renderToString (webpack:////var/www/homify.de/shared/node_modules/react-dom/cjs/react-dom-server.node.development.js?:3954:27) at __webpack_require__.then (webpack:///./app/assets/javascripts/react_ssr_components.js?:12:30) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7)
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadv...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

NBHW

Het gebouw bevindt zich op een smal kavel grenzend aan het water aan de rand van de binnenstad ingeklemd tussen het Noord-Hollands Kanaal en de Helderseweg, een belangrijke toevoer naar de binnenstad. Het gebouw vormt een iconisch gebaar richting de stad. Het vormt hierbij de poortfunctie voor de toegang tot het centrum. Het hoogteaccent ligt bij het spoor waardoor het meedoet in de ritmiek van het landbouwhuis en zo de relatie met Overstad accentueert.

De realisatie van het nieuwe gebouw heeft veel aandacht gekregen vanwege de ambitieuze aanpak met betrekking tot duurzaam en energiezuinig bouwen. Naast een uitgebalanceerde keuze in materiaal waarbij met name gelet is op de milieubelasting bij vervaardigen en her-gebruik is er gewerkt met bouwelementen die qua maatvoering en detaillering gemakkelijk hergebruikt kunnen worden en passen binnen de inzichten op het gebied van Cradle to Cradle bouwen. 

De energie-prestatie van NBHW is gelegen in het innovatieve parkeerdek. Een WKO-installatie  voorziet in de basisbehoeften. Deze wordt van extra capaciteit voorzien door het (parkeer)dak als zonnecollector te gebruiken waardoor ook de naastgelegen stadskantoor van verwarming en koelte wordt voorzien. Daarnaast functioneert het parkeerdek ook als opvang voor het grijswatersysteem. Het dek heeft vloerverwarming met antivries, is groen van kleur in plaats van zwart om krimp te minimaliseren en om de werking van dilataties zo klein mogelijk te houden.

Locatie
Alkmaar
 • NBHW: modern door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern

  NBHW

 • NBHW: modern door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern

  NBHW

 • NBHW: modern door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern

  NBHW

 • NBHW: modern door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern

  NBHW

Admin-Area