Liag Architecten en Bouwadviseurs

Liag Architecten en Bouwadviseurs

Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Rijn IJssel

Het nieuwe Rijn IJssel is naast een onderwijsgebouw ook een thuis, een clubhuis in de breedste betekenis voor de leerling. Doel van deze nieuwbouw was niet alleen verbetering van het onderwijsaanbod, maar ook een betere herkenbaarheid. Een gebouw dat dienst kan doen als visitekaartje van de school en past bij de strategie, waarin de samenwerking met bedrijven voorop staat.

De school moet een vertrouwde omgeving zijn voor de deelnemers, maar ook een open relatie hebben met de omgeving. Transparantie is het eerste woord dat bij je opkomt wanneer je de nieuwbouw van het Rijn IJssel ziet. Van buitenaf is goed te zien wat er binnen gebeurt en hoe het pand in elkaar zit. Met de riante overstekken van de bovenste verdiepingen, het lijnenspel van de vloerranden en de grote glasoppervlakten krijgt het pand een krachtige, markante uitstraling.

De openbare ruimtes zijn groots opgezet. 

Op de begane grond bevinden zich de receptie, balie, etalages en het leerlandschap ‘administratie’. Hier is ook de lounge waar de deelnemers kunnen pauzeren. Op de tweede en derde etage bevinden zich leerlandschappen met naast de praktijkruimtes een gezamenlijke ontmoetingsplaats voor deelnemers en docenten. De vierde verdieping bevindt zich o.a. een kantine met wijds uitzicht over de wijk.

In het ontwikkelde concept is de rode loper uit de oorspronkelijke onderwijsvisie gekozen als organiserend element voor het hele gebouw: dwars door de etages lopen lange, brede trappen en terrassen. Op de trappen zijn nisjes gecreëerd, deze zijn half afgesloten maar wel weer transparant. Via de trappen zijn alle leerlandschappen te bereiken, wat het transparante karakter van het gebouw nog eens benadrukt.

Locatie
Arnhem
  • Rijn IJssel:   door Liag Architecten en Bouwadviseurs

    Rijn IJssel

  • Rijn IJssel:   door Liag Architecten en Bouwadviseurs

    Rijn IJssel

  • Rijn IJssel:   door Liag Architecten en Bouwadviseurs

    Rijn IJssel

  • Rijn IJssel:   door Liag Architecten en Bouwadviseurs

    Rijn IJssel

Admin-Area