IJburg College | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadv...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

IJburg College

IJburg, nieuw eiland, nieuwe wijk, nieuw onderwijs. Voor het IJburg College de kans om in de nieuwe huisvesting het onderwijs optimaal vorm te geven met als motto ‘leren in een leergemeenschap’. Het IJburg College is een brede school met een breed intersectoraal programma voor het VMBO en een versterkt taal-, kunst-, cultuur- en sportonderwijs voor HAVO en VWO met nauwe samenwerkingsverbanden met verschillende expertisecentra. Om de kleinschaligheid te waarborgen wordt met 3 deelscholen gewerkt, per 2 leerjaren 1 deelschool. Het is niet alleen een onderwijsgebouw maar biedt ook ruimte voor de wijk aan een grandcafé, theater, sporthal, gezondheidscentrum en heeft parkeerfaciliteiten onder de kelder.

Op de ruime kavel die eerst alleen voor de school met sporthal was bestemd is door LIAG initiatief genomen om voor te stellen ook een woonprogramma te plaatsen. Zo kon voldaan worden aan de stedenbouwkundige randvoorwaarden die op de hoek van de IJburglaan en de Pampuslaan een stevig en hoog gebouw voorschreef. Met het extra woonprogramma van circa 80 woningen (waarvan 23 op de school en 57 aan het plein) wordt ‘residuele grondwaarde’ gerealiseerd op een kavel die eerst voor ‘nihil’ in de boeken stond. 

Het IJburg College is een autonoom, herkenbaar maar compact gebouw en vormt een herkenbaar anker in de omgeving. De gevel is gemaakt van metalen panelen die gevouwen zijn aangebracht. Hierdoor onderscheidt het  zich sterk van de bakstenen en vlakke gevels van de omringende gebouwen. Door de vouwen zal het zonlicht telkens anders gereflecteerd worden waardoor het ook van grote afstand een dynamisch uiterlijk heeft.

Locatie
Amsterdam
 • IJburg College van Liag Architecten en Bouwadviseurs

  IJburg College

 • IJburg College van Liag Architecten en Bouwadviseurs

  IJburg College

 • IJburg College van Liag Architecten en Bouwadviseurs

  IJburg College

 • IJburg College van Liag Architecten en Bouwadviseurs

  IJburg College

Admin-Area