MFA Noord door Liag Architecten en Bouwadviseurs | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadv...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

MFA Noord

LIAG architecten en bouwadviseurs heeft het ontwerp van MFA Noord gemaakt in samenwerking met Mertens Bouwbedrijf. In dit ontwerp komt een duidelijke visie over de vormgeving, het kleurgebruik en de toegankelijkheid naar voren.

Vormgeving

Het gebouw bestaat uit vijf vleugels rond een dorpsplein als centraal ontmoetingspunt. Het pand heeft hierdoor een abstracte mensvorm met de vleugels als ledematen en hoofd en het dorpsplein als gemeenschappelijk hart. In het dorpsplein ligt een grote trap die ook dienst doet als tribune voor theater en evenementen voor de buurt en gebruikers.

Kleurgebruik

Het ontwerp van de MFA heeft naast de uitgesproken vormgeving ook een bijzonder kleurenschema. Dit kleurgebruik geeft het gebouw een duidelijke plek in de wijk. 

De aangebrachte huiskleuren in de gevel worden doorgezet in het interieur zoals bijvoorbeeld in de kozijnen, vloeren en (keuken)kastjes. Hierdoor vindt elke gebruiker zijn eigen identiteit terug. Ook voor de bezoeker is het op deze manier eenvoudig zijn weg te vinden.

Toegankelijkheid

Het gebouw is gericht op ontmoeting en participatie. Het dorpsplein in het midden van het gebouw dient als multifunctionele ontmoetingsruimte voor iedereen. Hierdoor wordt het gebouw een aantrekkelijke plek om te zijn. Dit verhoogt de participatie van omwonenden en het gebruik van het wijkcentrum. De heuvel die de aula op de eerste verdieping van de MFA verbindt met het buitenterrein kan gebruikt worden als speel- en onderwijsplek of tribune. Op deze manier wordt de MFA zeer benaderbaar en uitnodigend.

Locatie
Veldhoven
 • MFA Noord van Liag Architecten en Bouwadviseurs

  MFA Noord

 • MFA Noord van Liag Architecten en Bouwadviseurs

  MFA Noord

 • MFA Noord van Liag Architecten en Bouwadviseurs

  MFA Noord

 • MFA Noord van Liag Architecten en Bouwadviseurs

  MFA Noord

Admin-Area