Liag Architecten en Bouwadviseurs

Liag Architecten en Bouwadviseurs

Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Liemers College

In de onderwijsvisie van het Liemers College (vmbo-school met sporthal) wordt de nadruk gelegd op Culturele Vorming, Natuur en Techniek en Duurzaamheid in de brede zin van het woord. In het ontwerp van LIAG is hier op ingespeeld door ruimten te creëren waar leerlingen en docenten gestimuleerd worden samen te werken en elkaar te inspireren in een transparante en open omgeving zonder de gewenste kleinschaligheid uit het oog te verliezen. Er is een balans gevonden tussen individuele – en gemeenschappelijke onderwijsruimten door verschillende variabele werkplekken te creëren zoals individuele afgeschermde plekken, informatiezones en plekken die de interactie stimuleren. Het gebouw geeft hiermee een ruimtelijk antwoord op de behoefte aan samenwerking en onderlinge inspiratie.

In het ontwerp is het schoolplein opgetild en toegankelijk gemaakt via grote brede trappen. Het schoolplein is bestraat met tegels in vier verschillende kleuren en vormt de verbinding tussen het stationsplein en de achtergelegen parkzone. Onder het schoolplein zijn de onderwijsruimten voor techniek geplaatst en worden alle fietsen droog gestald. in de bovenliggende drie verdiepingen zijn de kantine, twee gymzalen met compleet glazen puien op het noorden en noordoosten en diverse onderwijspleinen en kantoorruimten ondergebracht. De eerste en tweede verdieping hebben door de grote glazen puien een open en transparant karakter. De derde verdieping heeft een overstek over deze twee paviljoenlagen en bevat grote onderwijs- en praktijkruimten, stafruimten en heeft twee grote patio’s om veel daglicht in het gebouw te brengen. De overstek werkt als zonwering voor de onderliggende bouwlagen wat dus energetisch voordeel geeft.

Locatie
Zevenaar
  • Liemers College:   door Liag Architecten en Bouwadviseurs

    Liemers College

  • Liemers College:   door Liag Architecten en Bouwadviseurs

    Liemers College

  • Liemers College:   door Liag Architecten en Bouwadviseurs

    Liemers College

  • Liemers College:   door Liag Architecten en Bouwadviseurs

    Liemers College

  • Liemers College:   door Liag Architecten en Bouwadviseurs

    Liemers College

Admin-Area