Theater Diligentia door HVE Architecten bv | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
HVE Architecten bv
HVE Architecten bv
HVE Architecten bv
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Theater Diligentia

Sinds de eerste bebouwing in 1568 is het gebouw regelmatig uitgebreid en verbouwd en vanaf 1805 in gebruik als theater. Het gebouw moest worden gerestaureerd aangezien het niet meer voldeed aan de huidige eisen op gebied van arbo, brandveiligheid en functionaliteit. Daarnaast kon het theater niet goed functioneren omdat de theatertechnische voorzieningen sterk verouderd waren.

Theater Diligentia bestaat ruimtelijk gezien uit drie delen, het voorhuis aan het Lange Voorhout, de zaal aan de achterzijde en het middengebied, dat oorspronkelijk een binnenplaats was. In het voorhuis en de zaal zijn nog veel historische elementen, zoals deuren, schouwen, plafonds, kolommen en het balkon aanwezig. Door restauratie wordt de kwaliteit en uitstraling van deze elementen versterkt. De oorspronkelijke stijlkamers van het voorhuis zijn hersteld. In contrast met de herstelde stijlkamers en zaal zijn 2 nieuwe elementen ingevoegd: een nieuwe toneeltoren ter plaatse van het oude toneelhuis en een sculpturaal element in de voormalige binnenplaats. De toneeltoren herbergt het toneel en alle benodigde theatertechnische voorzieningen. Het nieuw toegvoegde element draagt het nieuwe glazen dak, structureert het middengebied en koppelt op een logische manier de verschillende delen van het gebouw.

Locatie
Den Haag
  • Theater Diligentia Moderne evenementenlocaties van HVE Architecten bv Modern

    Theater Diligentia

  • Theater Diligentia Moderne evenementenlocaties van HVE Architecten bv Modern

    Theater Diligentia

  • Theater Diligentia Moderne evenementenlocaties van HVE Architecten bv Modern

    Theater Diligentia

Admin-Area