HVE Architecten bv

HVE Architecten bv

HVE Architecten bv
HVE Architecten bv
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10

De Dijken 10

In Leidschenveen is het masterplan ‘De Dijken’ gerealiseerd. Op deelgebied 10 van De Dijken zijn 4 appartementenblokken gerealiseerd. Eén blok is bestemd voor 55-plussers, maar alle vier zijn als zodanig bruikbaar door brede, elektrische deuren en de mogelijkheid voor intergratie van domotica. In het oorspronkelijke stedenbouwkundige plan zou op dit langgerekte deelgebied één lang, aaneengesloten, gestapeld gebouw moeten komen. Deze bebouwing zou als wand de naastgelegen locatie van de Britse school en A12 scheiden van de woonwijk en het aansluitende park. In overleg met de opdrachtgever is besloten om dit gebied zo te ontwerpen dat het plan de groenzone van het park juist verbindt met de groene park-setting van de Britse school. Dit is gerealiseerd door 4 losse blokken te bouwen met daartussen 3 gemeenschappelijke tuinen. Zo ontstaat een openheid, vriendelijkheid en een gevoel van doorlopend groen, terwijl de vier blokken naast elkaar nog steeds als een stedenbouwkundige wand gezien kunnen worden. Voor de hele wijk is ‘jaren 30 architectuur’ het centrale thema. Voor De Dijken 10 is ons uitgangspunt van de architectonische vormgeving: met een eigentijdse materialisatie en detaillering verwijzen naar de Nieuwe Haagse School. Het plan bestaat uit een plint van steenkorven met een los gedetailleerde, zwevende bovenbouw van vlakken van grote keramische tegels gevat in stalen kaders. De blokken zijn opgebouwd uit losse vlakken en elementen om zo de qua afmeting forse blokken een luchtige uitstraling te geven. Horizontaal geleed aan de lange zijde van het gebied, verticaal geleed op de kopgevels loodrecht daar op. Hierdoor vormt het plan in de langsrichting duidelijk één ensemble en sluit het door de duidelijk leesbare (menselijke) schaal van de verdiepingen goed aan op de omliggende eengezinswoningen. Als contrast worden de gemeenschappelijke tuinen tussen de blokken begrensd door verticaal gelede, meer gesloten kopgevels, waardoor er een alzijdige dynamiek ontstaat.

Locatie
Den Haag
  • Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10: moderne Huizen door HVE Architecten bv

    Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10

  • Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10: moderne Huizen door HVE Architecten bv

    Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10

  • Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10:  Gang en hal door HVE Architecten bv

    Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10

  • Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10: moderne Huizen door HVE Architecten bv

    Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10

  • Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10: moderne Huizen door HVE Architecten bv

    Seniorenwoningen Leidscheveen de Dijken 10

Admin-Area