Objet élevé door Studio Mieke Meijer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Studio Mieke Meijer
Studio Mieke Meijer
Studio Mieke Meijer
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Objet élevé

Objet élevé is een driedelige installatie die naast de functie van het verbinden van twee etages ook ruimte biedt aan werken, verzamelen en opbergen. Het project werd ontworpen door Studio Mieke Meijer in opdracht van Just Haasnoot voor zijn woonhuis in Wassenaar.

De samenwerking startte in 2013 na een ontmoeting in Milaan waar Studio Mieke Meijer haar werk toonde als onderdeel van collectief Dutch Invertuals tijdens de Salone del mobile. Objet élevé heeft een sterke relatie met eerdere installaties van Studio Mieke Meijer geïnspireerd door foto’s van Bernd & Hilla Becher. De zwart-wit fotografie van Bernd en Hilla Becher is bekend door hun systematische fotoreeksen van industriële gebouwen die qua functie en bouw aan elkaar gelijk zijn. Studio Mieke Meijer herconstrueert deze bouwwerken naar eigen interpretatie tot functionele installaties. Het industriële karakter van Objet élevé vormt een sterk contrast met de stijlvolle jaren dertig woning en transformeert een verkeersruimte tot een bijzondere verblijfsruimte. De constructie, opgebouwd uit zowel staande en zwevende delen bestaat grotendeels uit open frames waardoor het transparante karakter van het ontwerp behouden blijft. Door gebruik te maken van het sambatrap-principe was het mogelijk een steile maar goed beloopbare trap te realiseren.

Locatie
Wassenaar

Admin-Area