het architectenforum

het architectenforum

het architectenforum
het architectenforum
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Wonen in een fabriek

Nathan Jacob Menko startte in 1856, op 17-jarige leeftijd, een bescheiden textielonderneming. Hij werd een van de succesvolste fabrikanten van Enschede. Alleen het opslaggebouw met het watertorentje is bij de vuurwerkramp in Roombeek gespaard.

De nieuwe functies zijn toegesneden op de mogelijkheden van het skelet. Vanuit het centrale wokkeltrappenhuis is op ieder hoek een woon/werk maisonnettewoning bereikbaar. De geringe verdiepingshoogte wordt gecompenseerd door dubbelhoge serres op alle buitenhoeken, voor extra licht en contact tussen de verdiepingen. Het watertorentje, met een fantastisch uitzicht, behoort bij een van de penthouses. De sporen van de sheddaken van een gesloopte spinnerij zijn overgenomen in het profiel van de  aanbouw. De basisschool op de onderste twee lagen profiteert van extra hoogte en licht.

Locatie
Enschede

Admin-Area