het architectenforum

het architectenforum

het architectenforum
het architectenforum
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Willemsoord

Herbestemming en renovatie van een aantal gebouwen op de voormalige rijkswerf. Twee prachtige industriële driebeukige hallen en een klassiek gebouw langs de westzijde zijn  gerestaureerd. Een deel van de jongere gebouwen is gesloopt. Hierdoor is ruimte gemaakt voor een nieuw plein aan de zuidelijke kade, en  zijn ingebouwde gevels weer zichtbaar gemaakt. Nieuwe toevoegingen vergroten de aantrekkelijkheid en functionaliteit. 

Het karakter van het gebied wordt niet alleen bepaald door de aanwezige gebouwen, maar ook door de nog aanwezige technische voorzieningen, en apparaten. Juist deze sporen van gebruik geven een specifieke sfeer.

Locatie
Den Helder
  • Voor en na de renovatie...:   door het architectenforum

    Voor en na de renovatie…

    Minder waardevolle bouwdelen zijn gesloopt om ruimte te maken voor een nieuwe buitenruimte op het zuiden en twee toegevoegde gebouwen.

  • Gevel Reddingmuseum:  Kantoor- & winkelruimten door het architectenforum

    Gevel Reddingmuseum

    Zichtbare staalconstructie met strekmetaal bekleding.

  • Interieur hal:  Kantoor- & winkelruimten door het architectenforum

    Interieur hal

  • Oud en nieuw:  Kantoor- & winkelruimten door het architectenforum

    Oud en nieuw

  • Voormalige gieterij:  Kantoor- & winkelruimten door het architectenforum

    Voormalige gieterij

  • Herstelde standvinken:  Kantoor- & winkelruimten door het architectenforum

    Herstelde standvinken

  • "Schoorsteen":  Kantoor- & winkelruimten door het architectenforum

    Schoorsteen

    Herkenningspunt richting binnenstad, aan de route naar de pont voor Texel.

  • Nieuwe toevoeging:  Kantoor- & winkelruimten door het architectenforum

    Nieuwe toevoeging

    Volledig in glas met een sheddak uitgevoerde wintertuin. Robuuste staalconstructie en een met zink bekleed voorzieningenblok.

  • Zicht op de werf vanaf de binnenstad:  Kantoor- & winkelruimten door het architectenforum

    Zicht op de werf vanaf de binnenstad

    Nieuwe bouwdelen tussen de industriële fabriekshallen.

Admin-Area