Engel Architecten

Engel Architecten

Engel Architecten
Engel Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Villa Nieuw Oosteinde

De villa is het sluitstuk van de eerste fase van de wijk Nieuw Oosteinde en vormt de beëindiging van de centrale groenstrook in het hart van het deelplan De Boomgaard. Als zodanig vervult het ontwerp een belangrijke functie.

Het stedenbouwkundige volume van de woning wordt gevormd door een perfecte kubus, geplaatst in de centrale as van de groenstrook. Naast het volume van de woning s is een werkruimte ontworpen. De enige verbinding tussen het volume van de woning en die van de werkruimte vormt een volledig glazen gang. Het ontwerp van de tuin is bij de opgave integraal meegenomen en vormt de basis waarop de twee abstracte volumes zich bevinden. De tuin wordt voorzien van hoge pluimgrassen, houten vlonder elementen en een treurwilg. De plattegrond van de woning meet ruim negen bij negen meter en is onderverdeeld in een viertal kwadranten. Op elk verdieping hebben de verschillende kwadranten ieder hun eigen functie. Op de begane grond worden ze gevormd door de entree, de woonkamer, de eetkamer en de keuken. Op de verdieping door een drietal slaapkamers en de badkamer. Op het dak bevindt zich een ruim dakterras. Op de begane grond wordt de entree van de leefruimtes gescheiden door een centrale kern. In deze kern bevinden zich alle technische functies en het trappenhuis. De gehele woning is opgebouwd met een betonnen skeletstructuur waar geprefabriceerde vloeren, daken en buitenwanden aan worden opgehangen. Alle maten van de woning zijn afgestemd op de standaard maten van producten uit de handel. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid budget- en milieubewust te bouwen.

Locatie
Aalsmeer

Admin-Area