Architectenbureau Jules Zwijsen

Architectenbureau Jules Zwijsen

Architectenbureau Jules Zwijsen
Architectenbureau Jules Zwijsen
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Nieuwbouw en verbouw hallen boerderij

De voor de regio kenmerkende boerderij is aan de  binnenzijde aangepast aan de moderne comforteisen. De karakteristieke stalen kozijnen en het metselwerk zijn behouden en samen met een nieuw dak en vloer geïsoleerd. Op deze manier is de boerderij weer in oude luister hersteld en als ‘erfgoed’ bewaard gebleven.
Aan de tuinzijde is een  aanbouw geplaatst die een contrast vormt in uitstraling met de bestaande woning. Door gebruik te maken van de maximale hoogtes zoals toegestaan in het  bestemmingsplan is er de mogelijkheid ontstaan om een 2e verdieping te maken  die uitzicht geeft over het prachtige rivierenlandschap van de IJssel. Door een aangrenzende dijk was dit uitzicht in de bestaande boerderij niet mogelijk. De uitbouw ligt verdraaid ten opzichte van de bestaande woning en richt zich op deze manier maximaal op het uitzicht op de omgeving en de tuin. De overgang tussen oud en nieuw bestaat uit een vrije ruimte (vide) waarin de gemetselde gevel ook in het interieur tot zijn recht komt en er een verbindingsbrug loopt op de verdieping naar het nieuwe gedeelte. De bestaande woning  wordt op deze manier niet gedegradeerd maar doet mee in de totale compositie. Het interieur en de installaties van de boerderij waren zeer gedateerd waarbij ook de originele constructie niet meer aanwezig was. De binnenzijde is dan ook volledig gesloopt en de constructie is in originele staat teruggebracht door het plaatsen van nieuwe eikenhouten gebinten, gemaakt op de originele wijze, die op een prachtige manier de ruimtelijkheid van de boerderij versterken in combinatie met nieuw gemaakte daklichten. De materialisatie van de nieuwbouw is contrasterend: lichtgrijs gekeimde gevels met een zinken felsnaden dakbedekking.

Locatie
Laag Keppel

Admin-Area