Cheese Maker | homify
Studio Makkink & Bey
Studio Makkink & Bey
Studio Makkink & Bey
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Cheese Maker

In de Cheese Maker, een ontwerp van Studio Makkink en Bey voor Imperfect Design, komen design, educatie en ambacht uit Nederland en India samen. De Cheese Maker is een letterlijke stapeling van – handgemaakte – onderdelen die nodig zijn om zelf Indiase kaas (paneer) te maken, zoals een melkkan, een snijplank en een kaasdoek. Maar meer nog is het object het zichtbare resultaat van wat er gebeurt als Nederlandse ontwerpers samenwerken met lokale ambachtslieden in India.

De thema's kennisoverdracht, ontwikkeling en educatie vormen een belangrijke rode draad in dit project. Voor de ontwikkeling van de Cheese Maker werkte Studio Makkink & Bey samen met een lokale ambachtsschool in Jaipur waar de ambachten een centrale rol hebben. Jurgen Bey: “Waar ambacht meer en meer verdwijnt in Nederland wordt het in het onderwijs in India nog gewoon als basisvak gedoceerd.” De samenwerking met de ambachtsgroepen in India biedt kansen om bij te dragen aan kennisoverdracht en educatie.

 • Cheese Maker Studio Makkink & Bey KeukenKeukengerei

  Cheese Maker

  In de Cheese Maker, een ontwerp van Studio Makkink en Bey voor Imperfect Design, komen design, educatie en ambacht uit Nederland en India samen. De Cheese Maker is een letterlijke stapeling van - handgemaakte - onderdelen die nodig zijn om zelf Indiase kaas (paneer) te maken, zoals een melkkan, een snijplank en een kaasdoek. Maar meer nog is het object het zichtbare resultaat van wat er gebeurt als Nederlandse ontwerpers samenwerken met lokale ambachtslieden in India.

  De thema's kennisoverdracht, ontwikkeling en educatie vormen een belangrijke rode draad in dit project. Voor de ontwikkeling van de Cheese Maker werkte Studio Makkink & Bey samen met een lokale ambachtsschool in Jaipur waar de ambachten een centrale rol hebben. Jurgen Bey: “Waar ambacht meer en meer verdwijnt in Nederland wordt het in het onderwijs in India nog gewoon als basisvak gedoceerd.”

  De samenwerking met de ambachtsgroepen in India biedt kansen om bij te dragen aan kennisoverdracht en educatie.

 • Cheese Maker Studio Makkink & Bey KeukenKeukengerei

  Cheese Maker

Admin-Area