Renovatie sfeervolle woonboerderij met behoud van oude houten spanten, strakke witte kern met woonkeuken en studie en lamellenzonwering boven extra hoge houten puien door Joep van Os Architectenbureau | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Joep van Os Architectenbureau
Joep van Os Architectenbureau

Joep van Os Architectenbureau

Joep van Os Architectenbureau
Joep van Os Architectenbureau
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Renovatie sfeervolle woonboerderij met behoud van oude houten spanten, strakke witte kern met woonkeuken en studie en lamellenzonwering boven extra hoge houten puien

Renovatie van de oude vervallen boerderij met koeienstal, opslagschuur en daartussen een kleine woning. Nieuw uitzicht op het omringende landschap, zicht op de sfeervolle originele enorme metselwerk binnenmuur, behoud van de houten spantconstructies en een heerlijk huis met ruime woonkamer, keuken, badkamer, werkkamer en slaapkamers. Concept renovatie De bewoners zijn voor deze boerderij gevallen mede vanwege de sfeervolle originele metselwerk binnenmuur en het uitzicht op de omringende omgeving. De oude stal wordt woonkamer met net uit het midden een wit volume met open woonkeuken, boekenkasten en multifunctionele ruimte erbovenop. Deze compacte kern faciliteert de woonkamer en is geplaatst tussen de prominent aanwezige originele houten spantconstructie. Bovenop deze kern is er rondom overzicht op de woonkamer en omgeving. De gehele spantconstructie en de metselwerk muur zijn nu goed te ervaren.

Een lange uitsnede in het dakvlak in de achtergevel met nieuwe kozijnen en een vaste houten lamellenzonwering zorgt voor veel licht, lucht, sfeer en uitzicht op de landerijen. De zonwering houdt in de zomer de warmte buiten en laat in de winter de warmte binnen. De lamellen vallen precies binnen de bestaande dakvorm omdat deze behouden moet blijven. Het gehele pannendak is vernieuwd, buitenmuren hersteld, net als de beganegrondvloer binnen en de houten gevelbekleding aan de buitenzijde.

Admin-Area