HERBESTEMMING VOORMALIG EK-HUIS DEN BOSCH door Tâcheron architect | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Tâcheron architect
Tâcheron architect

Tâcheron architect

Tâcheron architect
Tâcheron architect
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

HERBESTEMMING VOORMALIG EK-HUIS DEN BOSCH

Herinrichting en uitbreiding van het voormalige EK-huis te Den Bosch. Het pand is oorspronkelijk in 1935 en 1936 gebouwd als een EK-Huis. Deze beweging van de Eucharistische Kruistocht (EK) wilde de rol van de katholieke kerk versterken in een periode tijd van vele sociale conflicten. De aandacht was daarbij vooral gericht op het lot van ‘het fabrieksmeisje’. In een christelijke omgeving moest de vrouw weer de spil van het gezin worden. Daar hoorde de gehuwde vrouw thuis en niet in de fabriek. In het EK-Huis konden de meisjes tussen de middag hun boterham opeten. Na werktijd werden cursussen gegeven in huishoudelijke bezigheden, moederschap en opvoeding. Elk EK-huis beschikte over een kleine huiskapel waar een Maria-beeld stond. Het huis in ’s-Hertogenbosch richtte zich vooral op meisjes die bij de De Gruyter- en de Verkadefabriek werkten. Achter het pand komt een tweelaags industriële glazen uitbouw, die is opgebouwd uit een zestal identieke aluminium schuifpuien. Op de begane grond wordt de woonkamer uitgebreid met zithoek/woonkamer met een gevlinderde betonvloer. Op de verdieping een tweetal slaapkamers en een badkamer. De uitbouw is aan het bestaande pand gekoppeld middels een tussenlid waarin ruimte gelaten voor de bestaande getimmerde goot, installaties en een vide voor contact tussen beide verdiepingen. De staalconstructie, de staalplaatbetonvloeren en enkele leidingen worden in het zicht gelaten.

Locatie
Den Bosch
  • Achtergevel:   door Tâcheron architect, Industrieel

    Achtergevel

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: frisse nieuwe look voor een stoffige woning
  • Aansluiting oud en nieuw:   door Tâcheron architect, Industrieel

    Aansluiting oud en nieuw

  • Dwarsdoorzicht woning:  Woonkamer door Tâcheron architect, Industrieel

    Dwarsdoorzicht woning

  • Woonkamer in aanbouw:  Woonkamer door Tâcheron architect, Industrieel

    Woonkamer in aanbouw

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: frisse nieuwe look voor een stoffige woning
  • Aansluiting aanbouw op bestaande woonhuis:  Woonkamer door Tâcheron architect, Industrieel

    Aansluiting aanbouw op bestaande woonhuis

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["NL"] [Published] Met deze goedkope materialen kan je een geweldig huis bouwen
    ["NL"] [Published] Voor & Na: frisse nieuwe look voor een stoffige woning
  • Vide tussen aanbouw en bestaande woonhuis ter breedte van de oorspronkelijke goot:  Muren door Tâcheron architect, Industrieel

    Vide tussen aanbouw en bestaande woonhuis ter breedte van de oorspronkelijke goot

  • Slaapkamer met aan 2 zijden schuifpuien:  Slaapkamer door Tâcheron architect, Industrieel

    Slaapkamer met aan 2 zijden schuifpuien

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: frisse nieuwe look voor een stoffige woning
  • Woonkamer :  Woonkamer door Tâcheron architect, Industrieel

    Woonkamer

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] Inrichten
  • Voorgevel:   door Tâcheron architect, Industrieel

    Voorgevel

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Voor & Na: frisse nieuwe look voor een stoffige woning
  • Staalconstructie in aanbouw met erachter de oorspronkelijke achtergevel:   door Tâcheron architect, Industrieel

    Staalconstructie in aanbouw met erachter de oorspronkelijke achtergevel

Admin-Area