WOONHUIS HOLTEN door Maas Architecten | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Maas Architecten
Maas Architecten

Maas Architecten

Maas Architecten
Maas Architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

WOONHUIS HOLTEN

De wens van de bewoners was het vergroten van de bestaande karakteristieke

woning in het licht glooiende landschap aan de rand van Holten. Behalve het vergroten en moderniseren van de woning was het ook belangrijk dat de ruimte onder de kap bij het woonprogramma getrokken zouden worden. Allereerst is vanuit cultuurhistorische en architectonische waarde gekozen om het oude landhuisje in oude luister te herstellen en de uitbreiding zo vorm te geven dat de bestaande woning herkenbaar zou blijven. Om aan te sluiten op de beeldtaal van de bestaande woning is de uitbreiding vormgegeven in dezelfde materialen als het landhuis. Echter door riet op een moderne wijze te verwerken is op een subtiele wijze afstand genomen tot de oudbouw. De uitbreiding is aan de zijgevel van het landhuis gerealiseerd waardoor de oude indeling en detaillering (haard en gang) intact zijn gebleven. Door het introduceren van een niveauverschil was het mogelijk een ruime slaapkamer in de kap te realiseren en ontstond voor het interieur op de begane grond een ruimtelijk boeiende relatie met de oudbouw. In overeenstemming met het landhuis is de uitbreiding gemaakt. De knip tussen oud-en nieuwbouw is uitgevoerd in koper. De vloer van de uitbreiding is bekleed met epoxy om een moderne uitstraling te krijgen in relatie tot de tegelvloer van de bestaande woning.

Locatie
Holten

Admin-Area