Aanpassingen en nieuwe indeling door Engelman Architecten BV | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Engelman Architecten BV
Engelman Architecten BV

Engelman Architecten BV

Engelman Architecten BV
Engelman Architecten BV
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Aanpassingen en nieuwe indeling

Toen onze opdrachtgever overwoog om Villa De Dirksberg te kopen was het voor hen vanzelfsprekend om met Engelman Architecten de gewenste aanpassingen te bespreken.

Klant aan het woord

’Wij zijn de tweede bewoners van een woning die Engelman Architecten in 1995 ontwierp. Het huis ligt midden in de bosrijke natuur en is destijds ontworpen op en in een heuvelkam. In het ontwerp zocht de architect naar de optimale balans tussen het wonen in een modern vormgegeven huis en het genieten van de omliggende natuur. Het huis vormt echt een eenheid met de omgeving. Die eenheid wilden we absoluut behouden. Toen we overwogen om dit huis te kopen was het dan ook vanzelfsprekend om met Engelman Architecten de gewenste aanpassingen te bespreken.’

Nieuwe indeling

’Het huis is ontworpen voor twee personen. Ons gezin bestaat echter uit vijf personen. We waren op zoek naar een nieuwe indeling waardoor we hier comfortabel met z’n vijven konden wonen. Met de architect bespraken we onze wensen en vulden we de nieuwe indeling van het huis op hoofdlijnen in.’

Knelpunt opgelost

’De architect kwam vervolgens met ideeën voor de aanpassingen en maakte er schetsen van. Het belangrijkste knelpunt was een pui middenin het huis. Deze was voor ons een sta-in-de-weg. Engelman Architecten ontwierp een prachtige kastenwand die enerzijds een prettige afscheiding vormt tussen eet- en werkgedeelte van de leefruimte, maar op een heel doordachte manier beide ruimten toch met elkaar verbindt. Ook ontwierp Engelman Architecten een nieuwe, moderne toegangspoort voor ons perceel.’ Past bij onze manier van leven

’Engelman Architecten stemde de details en de uitvoering af met de interieurbouwer, aannemer en constructeur. Wat we prettig vonden is dat Engelman Architecten efficiënt werkt. Ze zijn in staat snel de wensen en verwachtingen te inventariseren en dit te vertalen in een grof ontwerp als ‘praatstuk’. De architect luisterde goed naar onze persoonlijke beleving van zijn voorstellen. Zo ontstond uiteindelijk een detailontwerp dat echt past bij onze manier van leven.’

Uit 1995 en helemaal van deze tijd

’We wonen nu in een gerieflijk huis uit 1995, helemaal naar onze wens, dat nu nog steeds eigentijds is en een schitterende eenheid vormt met zijn omgeving. Echt een plaatje!’

  • Aanpassingen en nieuwe indeling:  Huizen door Engelman Architecten BV, Modern

    Aanpassingen en nieuwe indeling

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Creatieve villa in bijzonder landschap helemaal vernieuwd
  • Aanpassingen en nieuwe indeling:  Huizen door Engelman Architecten BV, Modern

    Aanpassingen en nieuwe indeling

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Creatieve villa in bijzonder landschap helemaal vernieuwd
  • Aanpassingen en nieuwe indeling:  Huizen door Engelman Architecten BV, Modern

    Aanpassingen en nieuwe indeling

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Creatieve villa in bijzonder landschap helemaal vernieuwd
  • kastenwand als afscheiding tussen eet- en werkgedeelte : modern  door Engelman Architecten BV, Modern

    kastenwand als afscheiding tussen eet- en werkgedeelte

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Creatieve villa in bijzonder landschap helemaal vernieuwd
  • kastenwand als afscheiding tussen eet- en werkgedeelte : modern  door Engelman Architecten BV, Modern

    kastenwand als afscheiding tussen eet- en werkgedeelte

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Creatieve villa in bijzonder landschap helemaal vernieuwd

Admin-Area