Groen Schoolplein door House of Green | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
House of Green
House of Green

House of Green

House of Green
House of Green
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Groen Schoolplein

Inleiding

Schoolvereniging Wolters had de wens om een groen schoolplein te realiseren, met meer uitdaging voor hun leerlingen. House of Green heeft de directie en werkgroep van de school begeleid in het ontwerpproces en bij de uitvoering van het definitieve ontwerp. Het ontwerp is momenteel voor 85% gereed, waarbij het aanbrengen van de vloercoatings en het planten van de bomen nog gedaan moeten worden. Inventarisatie Bijna vanzelfsprekend was de input van de leerlingen heel belangrijk; zij moeten zich uiteindelijk “fijn op het plein” voelen. Leerlingen uit de groepen 6 en 7 hebben, onder leiding van ons team, referentiebeelden overlegd en een in groepjes een maquettes gebouwd van hun ideale schoolplein. Deze maquettes hebben, samen met de talrijke suggesties uit speciale ideeënbus, aan de basis gestaan van het ontwerp. Een ontwerp dat niet alleen aansluit op de wensen van de kinderen, maar ook op de wensen van ouders, het recent gerealiseerde schoolgebouw en de omwonenden in de Haagse jaren dertig woonwijk Benoordenhout. Toelichting ontwerp Het ontwerp van het schoolplein is zo opgezet dat de kinderen worden uitgedaagd om hun eigen spel te maken binnen een verantwoorde en veilige leer- en speelomgeving. Alle elementen en ondergronden in het ontwerp voldoen aan de veiligheidsnormen die gelden voor school- en speelpleinen. Vorm, indeling en ondergrond Uitgangspunt van het ontwerp is het schoolgebouw, dat formeel en symmetrisch is (gebaseerd op de Haagse stijl). Deze symmetrie is voor het ontwerp van het plein bewust doorbroken omdat dit voorspelbaar is en daarmee voor een kind onvoldoende uitdaging biedt. Zoals de naam ‘groen schoolplein’ impliceert, voorziet het ontwerp ook in een duidelijke vergroening. Circa 40% van de bestrating wordt vervangen door planten, bomen, natuurlijke materialen en zachte speelondergronden. Op de overige bestrating, die blijft liggen in lijn met de gevels van het schoolgebouw, worden lijnen en stippen aangebracht die richting geven en een speels effect creëren voor kinderen. De logische directe looplijnen vanuit bestaande entrees van de school en het plein worden daarbij benadrukt. Bomen en planten Om de bestaande bomenrand compleet te maken worden nieuwe bomen bijgeplant. De Paardenkastje in de hoek van het plein wordt aangevuld met een tweede exemplaar om een betere balans te krijgen. De bestaande Meidoorns worden aangevuld met exemplaren van dezelfde soort. De Els, met weinig bloeiwaarde, wordt aangevuld met twee roze Sierkersen. Door de extra bomen wordt het schoolplein meer omsloten en zal het pleingevoel vergroot worden. In de nieuwe plantvakken komt een rustige vrolijke beplanting. Een combinatie van siergrassen (Stipa en Calamagrostis) geschikt voor volle zon en halfschaduw met her en der een bloeier in traditionele bloemvorm en passend bij de kleur van het gebouw (Coreopsis en Helenium). Houten banken De houten banken, gemaakt van Europees Douglas en in hoogte verspringend, functioneren als opsluiting van de plant- en speelvakken en kunnen tevens gebruikt worden als zit- en speelelement. De grote verhoogde bank is tevens de tribune rondom het kleine balveld en zal gebruikt worden voor buitenlessen en schoolvoorstellingen. Speelelementen De 'kleuterhoek' is ingericht met lage stapstammen en een kweekbak op hoogte zodat de jongste leerlingen kunnen experimenteren met o.a. zaden en bollen. Het ‘palenbos’, in het midden van het schoolplein, wordt opgebouwd uit grotere stapstammen en een balanceerbalk. Deze speelopstelling biedt uitdaging voor de oudere kleuters. Voor de oudere kinderen is er een 'klim- en klautertoestel' op maat ontworpen. Met een uitkijktoren, hangnet, balanceerbalken, kraaiennesten, looptouwen en glijstangen is er ruim keus en uitdaging om hier hun eigen spel te maken. Tot slot zal er een nieuw duikelrek geplaatst worden dat, net als alle andere speelelementen, gemaakt wordt van speciaal geselecteerd Robinia zodat de natuurlijke uitstraling versterkt wordt.

Afmetingen
1050 m² (Oppervlakte)
Locatie
Den Haag
  • Groen Schoolplein Den Haag:  Scholen door House of Green

    Groen Schoolplein Den Haag

  • Groen Schoolplein Den Haag:  Scholen door House of Green

    Groen Schoolplein Den Haag

  • Groen Schoolplein Den Haag:  Scholen door House of Green

    Groen Schoolplein Den Haag

  • Groen Schoolplein Den Haag:  Scholen door House of Green

    Groen Schoolplein Den Haag

  • Groen Schoolplein Den Haag:  Scholen door House of Green

    Groen Schoolplein Den Haag

  • Groen Schoolplein Den Haag:  Scholen door House of Green

    Groen Schoolplein Den Haag

  • Groen Schoolplein Den Haag:  Scholen door House of Green

    Groen Schoolplein Den Haag

  • Groen Schoolplein Den Haag:  Scholen door House of Green

    Groen Schoolplein Den Haag

  • Groen Schoolplein Den Haag:  Scholen door House of Green

    Groen Schoolplein Den Haag

Admin-Area