Terrecotte Europe

​Staaltje vakmanschap in handgemaakt terracotta tegelwerk

Tegelwerk van Italiaanse origine voor wanden en binnen- en buitenvloeren

Locatie
Hoorn
 • Handgemaakt en vorstbestendig Terrecotte Europe Mediterrane hotels Aardewerk Beige

  Handgemaakt en vorstbestendig

  Wie zoekt naar een bijzondere uitstraling van ‘huis en haard’ vindt bij Terrecotte Benelux een exclusieve collectie handgemaakte terracottaprodukten.

 • Assortiment Terrecotte Europe Mediterrane hotels Aardewerk Beige

  Assortiment

  Naast een verscheidenheid aan terracottapotten en een ruime sortering wandtegels, omvat het assortiment vloertegels vierkante, rechthoekige, vijfhoekige, achthoekige, ruitvormige en langwerpige tegels, die in verschillende afmetingen en finishes verkrijgbaar zijn. De grootst leverbare afmeting is 80x80 cm, ook oude, Romaanse tegels zijn verkrijgbaar. Het gehele productieproces vindt met de hand plaats; de terracotta klei wordt met de hand in mallen gedrukt, gedroogd op een verwarmde ondergrond en vervolgens gebakken op een houtvuur van kastanje. Het bakken geschiedt op 1000 ºC gedurende 30 uur en gebeurt zeer langzaam om de tegel zijn vorstbestendigheid te geven.

 • Finishes Terrecotte Europe Mediterrane hotels Aardewerk Beige

  Finishes

  Grezzo Baksteen zó uit de houtoven, zonder verdere verwerking. Het gezandstraalde deel van de baksteen geeft een enigszins ruw en natuurlijk uiterlijk. Dit type afwerking is zeer geschikt voor buitenwanden. Voor wie houdt van de authentieke uitstraling van een met de hand gemaakt produkt.

  Carteggiato Handmatig geschuurd met een zacht oppervlak als resultaat. Enigszins ‘versleten’ uiterlijk, wat de authentieke uitstraling van de steen vergroot. Bijzonder geschikt voor de restauratie van historische panden en renovatie van oude boerderijen. Kan zonder voegen worden gelegd.

  Levigato Een meer elegante afwerking, met een perfect glad en aangenaam aanvoelend oppervlak en een modern uiterlijk. De stenen worden na het bakken glad gestreken. Aanbevolen voor gebruik binnenshuis.

  Lisciato Licht geschuurd na het bakken. Een zacht en harmonieus, bijna fluwelig aandoend oppervlak. Geschikt voor binnen en buiten.

  Ars Vetus is een uiterst innovatieve afwerking, dat het resultaat is van voortgaand onderzoek en experimenten met materialen en diverse vormen van traditionele afwerking. Aan deze afwerking kunnen tevens decoraties en diverse glazuren worden toegevoegd, om de steen een eigen ‘kleur’ te geven, waardoor tegemoet kan worden gekomen aan ieders unieke en individuele smaak. Ars Vetus is een geregistreerd handelsmerk van onze producent.

 • Meer info of offerte? Terrecotte Europe Mediterrane hotels Aardewerk Beige

  Meer info of offerte?

Admin-Area