transformatie woonhuis Helmond-Stiphout door Mare Architectuur & Advies | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Mare Architectuur & Advies
Mare Architectuur & Advies

Mare Architectuur & Advies

Mare Architectuur & Advies
Mare Architectuur & Advies
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

transformatie woonhuis Helmond-Stiphout

Voor een bestaande woning in Helmond gold dat de locatie en de tuin veel mooier waren dan de woning zelf. De woning is daarom in meerdere stappen aanzienlijk verbouwd en uitgebreid. Aangezien de woning in het buitengebied staat, en deel uitmaakt van een rijtje van 3 vergelijkbare – ooit gelijktijdig gebouwde – woningen werd als architectonisch uitgangspunt genomen dat de dakhelling aan de straatzijde gehandhaafd zou moeten blijven.

Hoewel de oorspronkelijke woning een behoorlijk grote kap had was er op de verdieping slechts sprake van een aantal aaneengeschakelde zolderruimten, met slechts stahoogte in een strook onder de nok van maar twee meter breed, en tussen de dakbalken zelfs nog minder. Door een combinatie van twee forse ingrepen is bereikt dat er een volwaardige verdieping kon ontstaan: ten eerste is de kapvorm aangepast door het dakvlak aan de achterzijde veel steiler uit te voeren en de noklijn op te schuiven, en ten tweede is aan de straatzijde een dakkapel van maar liefst 8 meter breed gerealiseerd. Hierdoor konden op de verdieping een volwaardige hal, gang, badkamer, berging en drie slaapkamers worden gemaakt. Twee grote slaapkamers aan de koppen van de woning hebben een mooi hoog profiel tot aan de nok van het huis, terwijl in het middendeel een tussenvloertje met een bergzolder is gerealiseerd.

Onderdeel van deze ingreep was dat de beide kopgevels moesten worden opgemetseld. Mede omdat dat bijna nooit op een fraaie wijze op het bestaande metselwerk aansluit, én om de woning een meer moderne uitstraling te geven is het hele huis van wit keimwerk voorzien. De grote dakramen in de steile achtergevel waren destijds in Nederland niet normaal leverbaar, maar zijn speciaal uit Denemarken geïmporteerd. Om de kosten te beperken is de hele uitwerking qua maatvoering dusdanig uitgezocht dat de nieuwe dakvlakken volledig met de vrijkomende dakpannen konden worden belegd.

Aan de achterzijde is het huis over de volledige breedte uitgebouwd: de woonkamer-met-open-keuken is flink vergroot, en er is een aparte serre-kamer toegevoegd. Deze serre-kamer is vóór de oude buitengevel geplaatst, zonder schuifpui maar met alleen een deur aan de zijkant, en heeft als vloerafwerking dezelfde terrasklinkers als het buitenterras. Alles bij elkaar heeft dat in de serre een optimaal buitengevoel opgeleverd.

Admin-Area